Societat

Gràcia es vesteix de gala

Oci

Gràcia s'ha despertat vestida de festa i amb grans dosis de cafè. Després d’una nit de feina intensa i poques hores de son, els divuit carrers i places que participen en el tradicional concurs de carrers guarnits ja presenten el seu aspecte més festiu.

La nit de dilluns a dimarts era el moment de la veritat. Tota la feina que els veïns havien anat fent als seus locals respectius s’apoderava de places i carrers. “Des de dijous que treballem, però avui és quan li donem la forma final”, explicava l’Esther Vilaseca, del carrer Providència, que s’ha guarnit amb motius d’oficina. Dilluns a última hora de la nit, els veïns encara treballaven en les entrades als diferents trams, que recreen material d’escriptori. Tot i que encara els quedaven hores de feina, confiaven a haver enllestit per a les matinades dels grallers: “Cada any acabem a temps, ja li tenim la mida presa”.

D’altres carrers, en canvi, s’havien apuntat a la tradició de començar a guarnir l’última nit, i anaven de bòlit per arribar a l’hora. “Avui, aquí no dorm ningú!”, assegurava el Paco Font del carrer Tordera, reconvertit en una autèntica mina de sal, que s’inspira en les mines de Cardona. Dimarts, ja entrada la matinada, els veïns d’aquest carrer, que l’any passat van guanyar el segon premi, treballaven en els rails i els vagons de porexpan. “Anem millor que mai. Amb una mica de sort, a les 10 del matí, hem acabat”, explicava el Paco.

De feina tampoc en faltava al carrer Llibertat, que aquest any se submergeix al mar. Els veïns d’aquest carrer enganxaven de matinada tots els animals, fets amb materials com el porexpan o el cartró, a les tires de roba que representen les onades. Des del mes de febrer que foraden les 90.000 xapes de begudes que donen vida als coralls.

Verdi del mig, que l’any passat va guanyar el primer premi, intentarà repetir triomf amb la recreació de la mítica Ruta del 66. La innovació arriba de la mà de la plaça Rovira i Trias, que farà ploure en els moments de màxima calor.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un nou sistema per suplir les mamografies, a prova a Vall d'Hebron

Barcelona

L’autisme en positiu

Girona

Ja són 200 estudiants excel·lents amb pocs recursos econòmics els qui accedeixen a la universitat amb les beques de grau de la Fundació “la Caixa”

SOCIETAT

En favor de Caterina, acusada de bruixeria

Barcelona

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona