Societat

Mor el tauró gris de Tarragona

L'esqual ha mort entre les dues i dos quarts de tres de la matinada a la piscina on s'estava intentant recuperar

El tauró gris que es va albirar durant els últims dies a la costa de la platja del Miracle de Tarragona ha mort aquesta matinada després d'haver ingressat a l'Aquàrium de Barcelona, segons fonts del centre.

La femella de tauró gris estava molt feble i tenia 18 anys. A més, els tècnics de l'Aquàrium van determinar que tenia una ferida en una aleta, algun problema digestiu i li costava respirar. Finalment, no ha pogut superar aquests problemes i ha mort aquesta matinada.

L'esqual ha mort entre les dues i dos quarts de tres de la matinada a la piscina on s'estava intentant recuperar. Els biòlegs i veterinaris de l'Aquàrium de Barcelona han estat acompanyant i vigilant el tauró en tot moment des que va arribar a les instal·lacions d'aquest centre marí, fa dos dies, quan va ser capturat a la platja del Miracle de Tarragona. Aquesta nit, de la mateixa manera que la nit anterior, els submarinistes han estat fent torns per controlar l'estat de l'animal i ajudar-lo en la seva recuperació.

Les causes de la mort
Els responsables de l'Aquàrium de Barcelona que han fet la necròpsia al tauró gris capturat a la platja del Miracle de Tarragona han explicat que la causa de la mort ha estat una úlcera i una hemorràgia interna causada per un ham de set centímetres que l'animal es va empassar. Dins de l'aparell digestiu s'han trobat dos hams, el de 7 centímetres i un de més petit que s'hauria empassat en menjar un peix.

Des de l'Aquàrium han lamentat la "inconsciència" de la gent de la platja que va intentar "tocar un animal ferit" i que fins i tot van "llençar-li pedres". També han defensat que l'animal hauria mort igualment varat a la platja per les ferides, tot i que admeten que l'estrès de la captura i del trasllat pot haver-ne accelerat la mort.

Els resultats de l'anàlisi histopatològic i toxicològic de les mostres d'organs i teixits s'obtindran més endavant ja que s'han d'analitzar al laboratori. S'espera que amb el primer anàlisi es puguin conèixer les causes de la mort del tauró, que ja havia estat batejat com a Miracle.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.