Societat

Investiguen si dues bombones de butà van ser utilitzades en l'explosió de la Verneda

Anna Moreno, la veïna del número 259 del carrer Andrade –a la cantonada amb la rambla Prim– que segons tots els indicis va provocar l'explosió d'ahir a la Verneda, podria haver utilitzat dues bombones de butà per causar la deflagració que va fer caure els envans que separaven el seu pis, el 1er 3a, del pis del costat, el 1er 4a.

Segons la reconstrucció dels fets que han pogut fer els investigadors dels Mossos d'Esquadra, Moreno hauria ruixat el seu pis amb gasolina i també, probablement, amb gasoil, i possiblement també va obrir la clau de pas d'almenys dues bombones de butà que tenia a casa. El que es segur és que no va utilitzar el gas natural: li havien tallat el subministrament  per falta de pagament de la factura –dins del mateix conflicte amb la seva germana, propietària del pis, que l'havia portat al desnonament imminent– i havia d'utilitzar gas embotellat per fer funcionar els electrodomèstics.

La desesperació és el que la va portar a la decisió dràstica d'ahir. En poca estona, al seu pis hauria acumulat una quantitat important de gas que, comprimit, hauria esclatat brutalment quan es va encendre la gasolina i el gasoil escampats per la casa. La deflagració va provocar una ona expansiva cap al carrer que va destrossar dos cotxes i que va rebentar els envans més propers, inclosos el que separava el seu pis del 1er 4a, on hi vivien tres germans i la seva mare.

Només les parets mestres van quedar dretes, i al pis del costat van morir-hi, probablement, dos dels germans. La mare va ser la ferida més greu dels tretze veïns que van sortir lesionats dels fets i fins avui no ha estat donada d'alta, després de ser atesa de les cremades que va patir. Un altre dels germans, tot i que va ser donat per mort o desaparegut en les primeres hores, va ser localitzat viu a la tarda: havia sobreviscut perquè a l'hora de l'explosió ja havia marxat a treballar.

La tercera víctima mortal, el cadàver de la qual es va trobar al replà de l'escala, seria Anna Moreno, . Tanmateix, les proves d'ADN han de confirmar demà passat la identitat dels morts, ja que en l'incendi que es va produir posteriorment van quedar carbonitzats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.