Societat

Veïns de la Verneda es queixen de la falta de suport de la Generalitat dos mesos després de l'explosió

Els veïns del bloc de la Verneda, a Barcelona, afectats per una explosió de gas en què van morir tres persones i set més van quedar ferides aquest dissabte fa dos mesos, s'han queixat de la falta de suport de la Generalitat. Els afectats continuen vivint en pisos llogats a l'espera que puguin tornar a casa.

L'explosió, que es va produir a primera hora del matí al 253-259 del carrer Andrade, va ser presumptament provocada per una de les residents de l'edifici que va morir, Anna M., que tenia diagnosticat síndrome d'obsessió major i que havia de ser desnonada aquell mateix dia.

En declaracions, un dels veïns, Salvador Mañosas, que a més és dirigent veïnal del barri, ha afirmat que el succés, que va obligar a desallotjar 81 veïns indefinidament, "no és una cosa que passi cada dia", pel que no entén perquè no han rebut com a mínim "un suport moral" del govern.

Ha recordat que quan a començament d'abril les asseguradores els van recomanar que abandonessin els hotels i que es busquessin pisos de lloguer, van haver de trobar-los al mercat lliure, on els han exigit que paguin sis mesos per avançat i un aval bancari, segons ha explicat.

Tot i que ha reconegut que les autoritats del districte de Sant Martí els van oferir la seva ajuda, ha considerat que "ningú s'ha mogut" respecte als seus habitatges i ha assegurat que l'Ajuntament podria haver deixat ocupar pisos dels què disposa per a situacions d'emergència.

De la Generalitat, l'"únic" que han rebut va ser una trucada del departament de presidència fa unes dues setmanes, i encara esperen alguna resposta. Mañosas ha recordat que la mare que va perdre dos fills a l'explosió està "molt dolguda" perquè el govern "no ha donat la cara", ni pel seu cas i pel de ningú, ha lamentat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.