Societat

Un dels cossos calcinats al pis de la Verneda és el de la veïna que va causar l'explosió

Confirmat. Un dels tres cossos calcinats que es van trobar dilluns al pis de la Verneda arran de l'explosió de gas és el d'Anna Moreno, llogatera del 1r 3a. Així ho han dictaminat les proves d'ADN.
Els altres dos cossos corresponen, com se suposava, als dos germans que vivien al 1r 4a amb la seva mare, que va resultar ferida i donada d'alta dilluns mateix.

La virulència de la deflagració va carbonitzar el cossos de les tres víctimes, fet que dificultava la seva identificació. En el cas dels dos germans, ha estat necessari reconstruir les seves empremtes dactilars per poder determinar la seva identitat. La seva mare va resultar ferida amb cremades a les mans i ja va rebre l'alta dilluns.

Pel que fa a la tercera víctima mortal, avui s'ha confirmat que és Anna Moreno, la llogatera del primer tercera. Els bombers van trobar el seu cadàver a la zona del replà de l'escala del primer pis. És el que estava en pitjor estat.

Ordre de desnonament
Un cop coneguda la identitat de les tres víctimes, els Mossos d'Esquadra treballen per trobar les causes de l'explosió, tot i que les primeres investigacions apuntarien a una barreja de benzina i gasoil.

Dilluns, la dona havia de complir una ordre de desnonament i abandonar l'immoble. Per revenjar-se d'aquest desnonament, i segons els primers indicis, Anna Moreno hauria ruixat el pis amb benzina i gasoil i hi hauria calat foc per cremar-lo. A l'hora de la veritat, els gasos evaporats dels combustibles, en contacte amb el foc,  van causar una deflagració quan Moreno encara no havia tingut temps de fugir de l'edifici: per això el seu cadàver es va trobar al replà.

L'ona expansiva va fer caure l'envà que separava el seu pis del pis del costat, i allà va atrapar els dos germans Bueno. Podria ser que aleshores s'hagués produït una segona explosió en rebentar-se una canonada de gas natural del pis dels Bueno.

A casa de Moreno el subministrament de gas canalitzat estava tallat per falta de pagament, però hi havia dues bombones de butà i s'ha investigat si n'havia obert les claus de pas per fer voler el pis. Finalment aquesta tesi s'ha descartat i els investigadors creuen que la deflagració va ser involuntària, que Moreno volia cremar el pis però no fer-lo esclatar.

L'advocat que portava el cas del seu procés de desnonament va afirmar que li havien diagnosticat una síndrome d'obsessió major i que cobrava una pensió no contributiva de 300 euros mensuals.





Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.