Societat

La dona que presumptament va causar l'explosió de la Verneda era obsessiva i cobrava una pensió de 300 €

Successos

La dona que presumptament va causar l'explosió del bloc de pisos de la Verneda de Barcelona, Anna M., tenia diagnosticat síndrome d'obsessió major i cobrava una pensió no contributiva de 300 euros mensuals, segons ha confirmat l'advocat que porta el cas del seu procés de desnonament, Francisco Bueno.
Anna M. estava "desemparada" i "cobrava una pensió no contributiva de 300 euros al mes", ha explicat l'advocat que porta el cas des de fa tres anys. També ha indicat que no té constància que Anna M. fos propietària d'un habitatge, com s'ha especulat durant les últimes hores.

Després de conèixer-se que havia de ser desnonada dilluns dia 17, els advocats van intentar contactar amb els lletrats que representaven la propietària del pis on residia, el primer pis d'un bloc situat al número 259 del carrer Andrade, cantonada amb Rambla Prim.

"El que vam fer és tractar de posar-nos en contacte amb l'advocat de la part contrària per no executar el desnonament i posposar-lo una setmana o deu dies en espera de trobar un habitatge" per a Anna M. "Ens van rebutjar aquesta petició", ha afegit Bueno.

El lletrat de la dona ha indicat que, per evitar que es quedés sense sostre, el despatx d'advocats havien començat a buscar un pis per a Anna M. en localitats com Blanes i a l'illa de Mallorca, tot i que encara no n'havien trobat cap en règim de lloguer "adequat a les seves necessitats".

“Una veïna més”
Bueno no té constància que els veïns del bloc on residia la dona s'haguessin queixat formalment sobre el seu comportament. "Poca cosa sabien d'ella", ha dit el lletrat, que ha assegurat: "Crec que a nivell veïnal, era una veïna més".

"No estem davant d'un cas d'assetjament psicològic" o persecució immobiliària, ha dit Bueno, malgrat que la dona va enviar una carta al director a El Periódico de Catalunya i va contactar amb diferents mitjans de comunicació i programes audiovisuals, com El programa de Ana Rosa de Telecinco, afirmant que era víctima d'aquest fenomen.

Bueno ha relatat que el seu despatx d'advocats va agafar el cas fa tres anys, tot i que va començar fa cinc anys, quan la propietària del pis on residia Anna M. -totes dues eren germanes- va posar una demanda en un jutjat de primera instància per "manca de pagament". La dona pagava a la seva germana 70 euros en concepte de lloguer del pis, tot i que fa cinc anys, la propietària li va apujar el lloguer 16 euros, corresponents "a quantitats assimilades" a la renda, com l'Impost de Béns Immobles (IBI) i a les despeses de la comunitat de veïns, ha explicat l'advocat.

Judici
Anna M. va continuar pagant 70 euros i la seva germana la va portar al jutjat per impagament. Pel judici Anna M. no va acudir a la vista i el jutge va dictar sentència, declarant el seu desnonament i "la van declarar en rebel·lia" per no acudir a prestar declaració.

"Fa quatre anys hi va haver el procediment de desnonament, que va trigar un any a dictar sentència, i en aquest moment vam agafar el cas", ha explicat Bueno, que ha indicat que els advocats van aconseguir dilatar-ho "tres anys" i ho van portar a segona instància. "Vam interposar un recurs d'apel·lació" argumentant que "no s'havien fet els esforços necessaris" per transmetre a Anna M. "la notificació personal" que anava a ser desnonada.

Procediment arxivat
El lletrat ha recordat que si abans del primer judici Anna M. hagués pagat el total dels increments que no va abonar a la propietat el procediment s'hagués arxivat i no hagués estat finalment desnonada.

Bueno ha concretat que l'última vegada que va parlar amb la dona va ser divendres. "Vaig parlar amb ella amb total normalitat i tranquil·litat, en contraposició amb ocasions que havia vingut en el despatx i estava nerviosa", ha assegurat. "No la vaig veure molt nerviosa, la impressió que em va donar telefònicament és estava tranquil·la", ha indicat el lletrat.

La principal hipòtesi que estudia la investigació és que la dona, que presumptament va causar l'explosió al mateix dia en què anava a ser desnonada, ha mort en la detonació i les seves restes correspondrien a un dels tres cadàvers que es van trobar al bloc. Els altres dos correspondrien a un home i a una dona, dos dels tres germans que juntament amb la seva mare, residien al pis del costat del d'Anna M.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
URBANISME

La Paeria impulsa la construcció de 17 nous habitatges al Centre Històric

lLEIDA
serveis

El nou pavelló de les Glòries incorporarà una coberta verda

bARCELONA
infraestructures

El traspàs de la línia R1 de Rodalies farà els primers passos el gener del 2025

barcelona
TREBALL

Denuncien la sobrecàrrega de feina de les infermeres a la costa tarragonina

L’Ametlla de Mar
SOCIETAT

Barcelona acull del 10 al 18 d’agost la quinzena edició del Circuit Festival

Barcelona
MEDI AMBIENT

Buiden de peixos el pantà d’Ulldecona per evitar una mortalitat massiva

La Pobla de Benifassà
INFRAESTRUCTURES

Acciona pagarà finalment els afectats per les esquerdes del túnel del Coll de Lilla

Montblanc

L’Ajuntament reobre l’espai d’esbarjo per a gossos de la Devesa

girona
societat

165 municipis comptaran amb oficines bancàries mòbils al setembre

girona