Societat

El violador de la Vall d'Hebron va seguir un control psiquiàtric a Granada

Tribunals

José Rodríguez Salvador, conegut com el Violador de la Vall d'Hebron, s'ha sotmès durant bona part del temps en què ha estat en llibertat a un programa de control psiquiàtric, segons van explicar ahir a l'AVUI fonts de la Guàrdia Civil a Granada. Aquest cos policial va rebre l'encàrrec de fer el seguiment de Rodríguez Salvador quan el setembre del 2007 va sortir de la presó després de complir 16 anys de condemna i es va traslladar a la capital andalusa a viure-hi.

El violador va accedir al programa de tractament per recomanació del mateix cos armat i el va seguir entre els mesos d'octubre del 2007 i febrer del 2008. El resultat dels informes que han anat elaborant els metges que atenien Rodríguez Salvador eren posats en coneixement de la fiscalia. En aquests documents es reflectia que l'evolució "no era dolenta", segons van explicar les mateixes fonts.

Durant els tretze mesos que Rodríguez Salvador ha estat en llibertat ha tingut "feines esporàdiques" i s'ha vist obligat a canviar diverses vegades de domicili per escapar de la pressió social.

Doctrina Parot

Quan el Violador de la Vall d'Hebron va sortir al carrer va transcendir que, tot i els anys de presó, no havia aconseguit rehabilitar-se. La fiscalia va demanar aleshores que se'l tornés a empresonar fins a complir el màxim legal de vint anys. El ministeri públic va demanar que se li apliqués la doctrina Parot, que permet allargar el temps de condemna.

L'Audiència de Barcelona va denegar el recurs de la fiscalia, però el Tribunal Suprem el va acceptar la setmana passada i va ordenar tornar a detenir i empresonar Rodríguez Salvador. El seu advocat ha presentat una queixa davant el Suprem "perquè he conegut la seva decisió per la premsa". L'advocat també va invocar l'habeas corpus per al seu client, però el jutjat d'instrucció número 3 de Granada l'ha denegat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SERVEIS

Problemes en la reparació de la fuita d’aigua que afecta el Montsià

L’Aldea
SOCIETAT

Mainat diu que el va sorprendre que la seva ex-dona trigués a trucar al SEM davant d’una hipoglucèmia

Barcelona
societat

La UdG acull un congrés centrat en la diversitat sexual a Iberoamèrica

girona
educació

Educació publica l’adjudicació de destinacions dels docents que havia endarrerit

barcelona
societat

L'Ajuntament organitza més d’una trentena d’activitats durant l’estiu

girona
SOCIETAT

Minuts de silenci a Salou i Sabadell pels feminicidis del cap de setmana

Sabadell
URBANISME

Fons Next Generation per millorar el punt de control al riu Cardener

Súria
URBANISME

Proposen una moratòria de llicències urbanístiques d’un any a una trentena de solars

salt
MEDI AMBIENT

Reclamen un pla urgent per acabar amb els gasos contaminants als avencs del Garraf

Sitges