Societat

Dimiteix el representant dels pilots en la Comissió d'Investigació de l'accident de Spanair per discrepàncies

Accident de Spanair a Barajas

L'únic pilot vocal que representa l'Associació Espanyola de Pilots (AEP) en la Comissió d'Investigació (CIAIAC) de l'accident de Spanair, Valentín Villarroel, ha dimitit aquest dijous per les seves discrepàncies davant les filtracions als mitjans de comunicació de l'esborrany de l'informe preliminar de l'accident a Barajas, segons fonts properes a la Comissió.

Aquesta retirada se suma a la de dos perits del Col·legi Oficial de Pilots d'Aviació Comercial (COPAC), que van rebutjar ahir seguir col·laborant en les investigacions per les contínues filtracions a la premsa.

En una carta, Villarroel ha indicat que no està d'acord amb la constant vulneració dels procediments legals per realitzar la investigació. A més, es mostra en desacord amb les filtracions de dades confidencials als mitjans de comunicació, que han revelat la "incapacitat" del ministeri de Foment de garantir una investigació independent.Villarroel ha assegurat que la seva dimissió "pretén impedir l'aprofitament il·lícit de l'esborrany". A més, ha dit que la seva renúncia és una "expressió de protesta a la perversió dels objectius de la CIAIAC" i ha exigit una "urgent regeneració i recomposició" de la Comissió per un correcte funcionament d'aquesta.

L'Associació Espanyola de Pilots recolza Villarroel
L'Associació Espanyola de Pilots ha mostrat aquest dijous el seu suport a Valentín Villarroel per la seva dimissió.

L'AEP ha assegurat que va exigir des del principi que la Comissió preservés la confidencialitat de la investigació, però es va difondre una copia literal de l'esborrany de l'informe preliminar de l'accident, fet que ha creat un "clima de desconfiança" que ha provocat la dimissió de diversos pilots investigadors.

L'Associació ha expressat que entén la renúncia de Villarroel, que ha respost a criteris de "professionalitat i rigor" i ha protestat per la "degradació" dels principis fonamentals de la CIAIAC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.