Societat

Un terratrèmol de 6,4 graus causa almenys 160 morts i desenes de ferits al sud-oest del Pakistan

Sisme

Almenys 160 persones han mort i desenes han quedat ferides com a conseqüència d'un terratrèmol de 6,4 graus a l'escala de Richter registrat aquesta matinada al sud-oest del Pakistan, prop de la frontera amb l'Afganistan. Els equips de rescat no descarten que els morts augmentin, ja que el sisme ha causat l'enderrocament de moltes cases i s'espera trobar més cossos sota la runa.

El sisme ha tingut lloc a uns 70 quilòmetres de Quetta, la capital de la regió del Balutxistan, una àrea muntanyosa prop de la frontera amb l'Afganistan.

Les autoritats ja han enviat l'exèrcit i diversos helicòpters amb equips mèdics per participar en les tasques de rescat de les poblacions més afectades.

El primer ministre de Balutxistan, Aslam Khan Raisani, ha declarat l'emergència en els hospitals de la xona i ha ordenat mobilitzar tots els recursos disponibles per evacuar i ajudar els damnificats, segons AFP.

El sisme s'ha produït a uns deu quilòmetres de profunditat a les 04.09h, segons l'Institut Geològic dels Estats Units citat per una televisió local.

El terratrèmol ha tingut diverses rèpliques que han causat el pànic entre la població local, i les autoritats temen noves rèpliques durant les pròximes 48 hores.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.