Societat

Els pirates segresten 4 vaixells en 48 hores

Dos vaixells més han estat segrestats al golf d'Aden. Es tracta d'un pesquer tailandès i un vaixell de càrrega de Grècia. En total han capturat 41 mariners que hi anaven a bord.

El pesquer tailandès ha estat segrestat quan es dirigia al Pròxim Orient. No obstant això, el vaixell va poder informar que dues llanxes ràpides tripulades per 5 o 6 pirates cadascuna els havien atacat abans que s'interrompessin les comunicacions.

Aquests nous atacs se sumarien al vaixell carregat de blat Delight, amb bandera de Hong Kong, segrestat per pirates al golf d'Aden, entre Somàlia i el Iemen, i al petrolier Sirius Star, que es dirigia als Estats Units.

Segons ha informat l'agència oficial de notícies xinesa Xinhua, que cita fonts del centre de rescat marítim de la Xina, al Delight Kong hi viatgen 25 mariners, cap dels quals és de nacionalitat xinesa. El vaixell portava 36.000 tones de cereal al port iranià de Bandar Abbas.

Descartada la força
Per la seva banda, els Estats Units han descartat, de moment, l'ús de la força per alliberar el petroler saudita segrestat diumenge per pirates armats. El vaixell continua captiu i ha atracat a la costa de Somàlia, al nord de la capital, Mogadiscio. De fet, i segons ha informat la televisió Al-Jazira, els segrestadors del superpetroler han reclamat un rescat per a l'embarcació, que duia 25 mariners a bord.

A més, a la mateixa zona, un vaixell de guerra indi ha destruït una embarcació pirata, després que els somalis l'amenacessin d'atacar-lo amb llançagranades.

Actualment hi ha una quinzena de vaixells capturats. Aquest any, en aquestes aigües hi ha hagut 92 atacs, dels quals 36 han acabat en segrest.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.