Societat

Comença el judici del cas Alba

Tribunals

L'Audiència de Barcelona acull des d'aquest dijous el judici contra la mare i el padrastre de l'Alba, la nena de 5 anys de Montcada i Reixac que va patir maltractaments continuats. La Generalitat i la fiscalia demanen 19 i 26 anys de presó, respectivament, per a cada un i que indemnitzin amb 1,5 milions d'euros la menor, perquè necessitarà assistència per a tota la vida. L'Alba, que està sota tutela de la Generalitat, pateix greus seqüeles a causa de la brutal pallissa que va rebre per part del company de la seva mare el març del 2006.

La mare de l'Alba, Ana María Cano, i el padrastre, Francisco Javier Pérez, estan acusats d'intent d'assassinat, de violència domèstica i d'un delicte contra la integritat moral.

El cas dels maltractaments de l'Alba va posar de manifest els problemes de coordinació de les administracions en la protecció de menors i va provocar la firma d'un protocol d'actuació de diferents institucions per millorar l'atenció a la infància.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.