Societat

234 persones ateses per inhalació de gasos a l'edifici de la Universitat de Navarra que va patir l'atemptat d'ETA

Successos

234 persones, segons la Universitat de Navarra, van rebre aquest dimecres 5 de novembre atenció mèdica a la Clínica Universitària per la inhalació de gasos despresos en un dels locals de l'edifici central, afectat per l'explosió del cotxe bomba que ETA va fer esclatar la setmana passada. Quatre persones més han anat a diversos hospitals. De moment, 84 persones continuen ingressades a la Clínica Universitària, i la resta estan en fase d'avaluació o ja han rebut l'alta.

Tots els afectats han presentat dificultats respiratòries, nàusees, tos i febre. S'especula amb la hipòtesi que hi hagués una bossa de gas acumulada per efecte de l'explosió del cotxe bomba, que s'hauria propagat durant les tasques de neteja de la runa. També s'estudia la possibilitat que el gas tòxic s'hagués propagat per l'aire condicionat.

Mentre s'investiguen les causes dels fets, s'han suspès les activitats a l'edifici central fins que no es garanteixi que no hi ha cap tipus de risc per a la salut dels treballadors i els estudiants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.