Societat

Comença l'operació tornada

Trànsit

Més de 450.000 vehicles iniciaran aquest divendres el retorn a Barcelona després de les vacances d'estiu, en una operació de trànsit que es preveu que sigui complicada sobretot diumenge a la tarda, encara que no s'esperen grans col·lapses, segons el Servei Català del Trànsit (SCT).

Per l'operació tornada d'estiu, l'SCT mantindrà el mateix dispositiu que ha dut a terme durant els caps de setmana d'agost, en els que hi ha hagut una gran mobilitat tant cap a la costa com cap a Barcelona.

Les vies més conflictives es preveu que siguin, diumenge a la tarda, la AP-7, tant en el seu tram de Tarragona com en el de Girona, en els dos casos cap a Barcelona; les carreteres de la Crosta Brava de Girona; i les del Maresme i el Garraf, a Barcelona.

Per intentar donar fluïdesa al trànsit, l'SCT establirà carrils addicionals a la AP-7, des de Vilafranca del Penedès fins a l'entrada de Barcelona per la Diagonal i des de Maçanet de la Selva fins a la Roca; en la C-32 Sud, entre el Garraf i l'Hospitalet; i en la C-32 Nord, des del peatge d'Arenys de Mar fins a l'entrada a Barcelona.

També s'instal·laran cons per facilitar la circulació en dues rotondes habitualment conflictives de Calonge (en la C-31), i de Cassà de la Selva (en la C-65).

Tràgica prèvia de l'operació retorn
Tràgica prèvia de l'operació retorn amb quatre morts en menys de vuit hores a les carreteres catalanes. A més, en dos dels sinistres s'ha detingut dos xòfers per conduir beguts, un d'ells triplicant la taxa permesa d'alcohol.

El sinistre més greu es va registrar a Castelleví de Rosanes (Baix Llobregat) dimecres a la nit, quan un vehicle amb tres ocupants va sortir de la via i es va estavellar contra un arbre a la BV-2425, cosa que va provocar la mort de dos dels ocupants, de 29 i 46 anys i veïns de Corbera. El tercer, i presumptament qui conduïa, va resultar ferit greu. Es tracta de Juan C.T., de 52 anys, i que dues vegades es va negar a sotmetre's a la prova d'alcoholèmia. Tot sembla indicar que mostrava clars símptomes d'haver begut i, a més, tenia el carnet de conduir retirat per via judicial.

Els Mossos d'Esquadra acusen el conductor de dos delictes d'homicidi imprudent, negativa a sotmetre's a la prova d'alcoholèmia, conduir sota la ingesta d'alcohol i amb el permís retirat.

En un segon accident, a la Palma de Cervelló (Baix Llobregat), un conductor que triplicava el límit legal d'alcoholèmia va xocar contra un ciclomotor amb dos menors. Els fets van passar de matinada i la conductora de la moto, que no tenia permís per conduir el vehicle, va patir fractures de fèmur.

Els altres dos morts es van registrar al Pont de Suert i a Vilassar de Mar, on un camió va atropellar un vianant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.