Societat

Un avió amara al riu Hudson sense fer ni una víctima

Els passatgers del vol 1549 de la companyia US Airways poden estar agraïts al pilot que va aconseguir fer amarar a les gèlides aigües del riu Hudson, a Nova York, l’avió en què viatjaven. L’aparell, un Airbus 320 amb 148 passatgers i 5 membres de la tripulació a bord, que feia el trajecte entre l’aeroport de La Guardia i Charlotte (Carolina del Nord), va impactar amb un o diversos ocells, que es van ficar dins els motors, cosa que va obligar el pilot a iniciar la tornada a l’aeroport. Va ser llavors, quan l’avió portava només sis minuts a l’aire, que  va caure sobre el riu.

El pilot va aconseguir, però, fer amarar l’avió sobre l’aigua i no es van haver de lamentar víctimes, tot i que quatre persones van ser hospitalitzades. “Prepareu-vos per impactar”, va anunciar el pilot abans de la caiguda. Alguns passatgers van posar-se a resar. “Vam xocar molt fort contra l’aigua. Vam passar por”, explicava Jeff Kolodjay, un dels passatgers. La gesta del pilot va ser qualificada d’“increïble”.

Els poc més de 150 passatgers van ser rescatats pels vaixells dels serveis d’emergència i alguns van poder sortir sense ajut de ningú abans que l’aparell s’enfonsés a l’aigua. Una imatge que van retransmetre en directe les cadenes de televisió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.