Societat

Els socis del tripartit lamenten que Maragall no els comuniqués el nou calendari escolar

El parlamentari d'ERC Josep Maria Freixanet ha manifestat aquest dimecres que ara que s'està tramitant la llei d'educació no calen "elements que puguin perjudicar el bon debat, acord i consens que volen els grups parlamentaris".  Freixanet considera que "no es pot improvisar un calendari sense que hi hagi un acord que vagi més enllà de la comunitat educativa" abans del pròxim curs.

El diputat d'ERC ha fet aquestes manifestacions després de donar-se a conèixer la proposta d'Educació d'avançar l'inici del curs escolar una setmana, a l'entorn del 7 de setembre, i compensar aquests dies amb una setmana de vacances al febrer.

"És important que hi hagi acord entre el món empresarial, laboral, sindical, les famílies i els ajuntaments", ha remarcat el diputat d'ERC en declaracions als passadissos del Parlament. A més, per ERC, el calendari escolar "no ha d'enterbolir el debat de la llei d'educació".

Per la seva banda, la portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha advertit que "no es pot decidir res de forma precipitada sobre el calendari escolar "sense el consens" de totes les parts. Camats ha declarat que el debat de la llei d'educació "no facilita" dialogar sobre altres qüestions com la proposta de Maragall. La portaveu d'Iniciativa ha reconegut que Educació no havia informat de la proposta als socis de govern, en canvi, sí que n'havia parlat amb els ajuntaments.

La portaveu d'ICV ha recordat que aquest "és un debat del qual fa temps que se'n parla" i ha remarcat que el Pacte Nacional per a l'Educació "ja obria la possibilitat que es parlés d'aquest tema". Així mateix, ha declarat que és una qüestió que cal parlar sense precipitació i que ha d'aconseguir tots els consensos. "Hi ha implicats els centres, el professorat, les famílies, la xarxa d'entitats i els ajuntaments", ha enumerat. "Convé parlar amb tothom i que el tema sigui consensuat i no precipitat", ha insistit.

En aquest context, la dirigent ecosocialista ha dit que s'està començant a parlar i que no s'ha pres cap decisió, sinó que és una proposta que està enviada al Consell Escolar". "No és una decisió en ferm i ha de ser un primer text per poder opinar", ha remarcat. Camats ha recordat que s'està debatent la llei d'educació, que "no té el consens i no fa fàcil debatre temes" com aquesta proposta de Maragall.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.