Societat

Un avió amb 300 passatgers, aïllats al Prat per la sospita que una persona patia la grip

L'home que tenia símptomes d'haver contret la malaltia ha estat traslladat a l'Hospital de Bellvitge, on s'ha descartat el contagi

Els passatgers d'un avió de Delta Airlines procedent de Nova York han estat retinguts aquest matí durant més d'una hora a l'aeroport del Prat davant la sospita que una persona hagués contret la grip nova. L'home, que presentava els símptomes de la malaltia, ha estat sotmès a les anàlisis corresponents a l'Hospital de Bellvitge, que finalment han resultat negatives. Així ho ha explicat la consellera de Salut, Marina Geli, tot i que no ha pogut donar una informació més detallada a l'espera d'un informe més exhaustiu que farà públic aquesta tarda.

Els 300 passatgers de l'avió -operat per Aeromexico i Air France- han estat traslladats en autobús fins a una nau dels serveis aeronàutics, on han omplert un qüestionari i han donat les seves dades personals. Abans de deixar-los marxar, els han informat que si en els pròxims deu dies tenen algun símptoma de patir la grip es posin en contacte amb les autoritats sanitàries.

Segons Geli, l'actuació que s'ha dut a terme a l'aeroport del Prat respon a la "intensificació" dels controls que s'han començat a aplicar a partir d'ara, en coordinació amb el ministeri de Sanitat.

Seguint el protocol, s'ha donat medicació preventiva a les persones que seien a la mateixa fila que el passatger malalt, així com també a les persones de la fila del davant i del darrere i a la tripulació que hi ha mantingut contacte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.