Societat

Millet plega del Palau de la Música reconeixent “errors”

Fèlix Millet posa el càrrec a disposició de l’Orfeó Català i la Fundació per desvincular la investigació de la institució que presideix

La junta directiva de l’Orfeó Català i la comissió delegada de la Fundació Orfeó Català - Palau de la Música van acordar ahir “la suspensió temporal” de Fèlix Millet en l’exercici de les seves funcions de president de l’Orfeó Català i de la Fundació Orfeó Català - Palau de la Música “fins que no s’aclareixi la situació actual” i nomenaven la vicepresidenta primera de l’Orfeó Català, Mariona Carulla i Font, per fer-se “càrrec temporalment de l’exercici de les funcions”.

Abans, Fèlix Millet havia posat el seu càrrec a disposició davant de les dues entitats i en una carta feta pública no descartava haver comès “algun error”, pel qual demana disculpes. Millet també adverteix de la seva voluntat de defensar-se si s’acaba formalitzant una imputació penal. La renúncia de Millet es va fer extensiva unes hores més tard al seu càrrec com a president de l’Agrupació Mútua.

En un principi Millet havia pensat a dimitir, però finalment va apostar per aquesta posició intermèdia de la cessió de càrrecs per desvincular la investigació judicial que recau sobre ell i quatre persones més de la Fundació de la imatge pública del Palau. Amb tot, falta veure què passarà d’aquí a uns mesos, ja que s’especula que la temporalitat de Carulla pot ser un pas intermedi abans de nomenar un president definitiu, si la investigació judicial pren cos.

A la sortida de les dues reunions, alguns membres declaraven que la decisió era un pas cap a la “normalitat del Palau”. “Que Fèlix Millet hagi cedit la presidència és una decisió molt valenta i també fonamental per al Palau. Ha estat molt ben rebuda per part dels membres de la comissió delegada de la Fundació en el marc de les circumstàncies actuals”, apuntava ahir Arcadi Calzada, vicepresident segon. I afegia que es veia Fèlix Millet “preocupat pel que passa però tranquil”.

Adela Subirana, presidenta del Grup 7, afegia que “se’l veu disgustat, la seva vida és el Palau, l’Orfeó i la Fundació”. El director d’orquestra Antoni Ros Marbà es lamentava de “com han anat les coses” i alguns treballadors es declaraven en estat de “xoc”.

Tant des de la Generalitat de Catalunya com de l’Ajuntament de Barcelona es mostraven satisfets de la resolució acordada. De fet, la deriva que va prendre el cas ahir a la tarda s’hauria parlat en una reunió que ahir al matí Fèlix Millet va mantenir amb el conseller de Cultura Joan Manuel Tresserras, segons ha sabut l’AVUI.

Demà dimecres hi ha reunió del Consorci del Palau, del qual formen part les dues administracions esmentades més el ministeri de Cultura i en la qual es preveu que Millet també posi a disposició el seu càrrec de vicepresident.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.