Societat

Olga Lanau denuncia una campanya contra l'actuació dels bombers a Horta de Sant Joan

La directora general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments al·ludeix a una utilització política i acusa d'"arrogància" els que llencen "mentides", "insinuacions" i "calúmnies" i els que opinen sense coneixements perquè causen "inseguretat" en el cos

La directora general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Olga Lanau, juntament amb el subdirector general operatiu del Cos de Bombers de la Generalitat, Joan Rovira, han denunciat aquest dissabte les "mentides o mitges veritats, insinuacions i calúmnies" que s'han formulat en relació a l'actuació dels bombers de la Generalitat en l'incendi d'Horta de Sant Joan. Lanau ha replicat així els comentaris en relació a l'actuació de comandaments dels bombers i a la manca de coordinació en les tasques d'extinció que s'han produït arran de la declaració judicial de diversos components del cos de bombers.

Després de remarcar que el govern no disposa encara del contingut de les declaracions dels bombers al jutjat de Gandesa, Olga Lanau ha reclamat que "es deixi treballar els bombers" i preparar la pròxima campanya d'estiu. La directora general ha constatat que "s'està utilitzant políticament" el cas amb finalitats que ha afirmat que desconeixia. Hi ha coses que s'estan dient "que no tenim per què soportar", ha afegit, després de denunciar que s'està generant "dubtes", "dolor" i "sentiment d'inseguretat" en els serveis d'extinció d'incendis.

Les declaracions de Lanau es produïen després que divendres a la nit l'advocat Pau Simarro, que representa els familiars de dos dels bombers morts en les tasques d'extinció del foc, manifestés que el vigia del grup d'actuacions forestals (GRAF) de Lleida, Andreu Caravaca, havia declarat davant la jutgessa de Gandesa que havia avisat d'un possible canvi de direcció del vent abans que el foc atrapés els cinc bombers que van resultar morts.

"Dir que el màxim comandament estava de festa, per alguna raó ho deu fer, però això no és veritat", ha declarat Lanau, que ha atribuït a "l'arrogància d'aquells que opinen sobre el que no saben o no coneixen". Tant Lanau com Rovira han advertit que els comentaris difosos a través dels mitjans de comunicació estan generant un clima d'inseguretat en el cos que és "preocupant" de cara a la preparació de la pròxima campanya de prevenció i extinció d'incendis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

El Pride reclama educació sexoafectiva diversa i de gènere

Barcelona

Reclamen mesures a Renfe per evitar la desconnexió del sud del país

Tarragona
PORTBOU

Estabilitzen un foc forestal provocat per un cotxe que s’ha incendiat a l’N-260

PORTBOU
medi ambient

El termòmetre supera els 41° al Priorat i l’Ebre

barcelona
Medi Ambient

Peixos morts al Besòs pel vessament de químics de l’incendi de Polinyà

Santa Coloma de Gramenet
Medi Ambient

La platja del Fòrum, tancada per l’arribada d’aigües d’extinció del foc de Polinyà

Sant Adrià de Besòs

Reobre oficialment l’Arqueoparc Coves de Serinyà

serinyà
Societat

Activat el Pla Alfa per risc molt alt d’incendi a 13 comarques

Barcelona

Barcelona dedica un parc a l’activista antifeixista Neus Català

Barcelona