Societat

Tensió a la comissió del foc per la presència d'alts càrrecs d'Interior 

L'oposició protesta perquè creu que Olga Lanau pot condicionar la declaració aquest dimarts dels veïns afectats per l'incendi d'Horta de Sant Joan

La presència d'alts càrrecs de la conselleria d'Interior a la comissió d'investigació de l'incendi d'Horta de Sant Joan ha provocat aquest matí moments de tensió, ja que avui hi compareixen els veïns que han d'aportar un testimoni que, en alguns casos, contradiu la versió del govern. L'oposició ha protestat perquè entre el públic hi són presents la directora general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Olga Lanau, juntament amb el subdirector general operatiu del Cos de Bombers de la Generalitat, Joan Rovira, aquest darrer vestit amb uniforme.

El diputat del PP Rafael Luna ha advertit que la presència d'alts càrrecs del govern entre el públic "pot condicionar els compareixents", i en el mateix sentit s'ha pronunciat el convergent Jordi Turull, que ha recordat que es va decidir que s'habilitaria una sala per a aquests casos. Albert Rivera (C's) ha subratllat que és especialment rebutjable que a la comissió hi acudeixin entre el públic persones amb uniforme.

L'ecosocialista Jaume Bosch ha acusat l'oposició d'intentar vetar la presència d'Olga Lanau i Joan Rovira. Però els diputats que es queixaven de la situació ho han negat, mentre demanaven que de cara al futur s'evitin aquestes situacions. Al final el president de la comissió, Higini Clotas, ha anunciat que obrirà converses amb els grups després de la reunió d'avui.    


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.