Societat

Sanitat proposarà incloure el professorat en el grup de risc de vacunacnió per la grip A

Trinidad Jiménez assegura que no s'endarrerirà el curs escolar ni es tancaran col·legis en cas de contagi

La ministra de Sanitat i Política Social, Trinidad Jiménez, traslladarà a la comissió de Salut Pública la recomanació del titular d'Educació, Ángel Gabilondo, per incloure el professorat dins dels grups de risc susceptibles de rebre la vacuna contra el virus de la grip A.

L'anunci s'ha fet després de la reunió entre els dos ministres per avaluar les conseqüències de la grip A en els centres escolars i coordinar les actuacions pertinents. Jiménez ha assegurat, a més, que seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries internacionals, com l'OMS, no es retardarà l'inici del curs escolar ni es tancaran col·legis en cas de contagi.

D'altra banda, la consellera de Salut, Marina Geli, ha anunciat que aproximadament el 30% dels catalans haurà de vacunar-se per combatre la grip A l'hivern que ve, entre població diana i població de risc.

La consellera ha concretat que actualment s'està treballant per definir els qui rebran aquesta vacuna, que les farmacèutiques tindran disponible entre octubre i desembre. Ha assegurat que quan la vacuna estigui desenvolupada serà "totalment segura i eficaç".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.