Societat

Alícia Sánchez Camacho alerta que el padró és la porta d'entrada de la immigració il·legal

Els fets a l'Ajuntament de Vic és per a la presidenta del PP a Catalunya "la punta de l'iceberg d'un problema real", davant del qual els polítics han d'"unificar criteris". Malgrat tot eludeix donar suport explícitament a la polèmica

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, ha advertit avui que els padrons municipals s'estiguin convertint en la porta d'entrada de la immigració il·legal i un instrument de regularització de persones que no tenen permís de residència.

En una visita al barri del Raval de Barcelona al costat del candidat a l'alcaldia de la ciutat, Alberto Fernández Díaz, Camacho ha assegurat que el pacte nacional per la immigració és "paper mullat" i no ha servit per frenar la immigració il·legal ni integrar-la, sinó que ha creat "guetos i marginalitat, que preocupen els ciutadans", com ha assegurat que passa al Raval.

Els fets a l'Ajuntament de Vic és per als populars "la punta de l'iceberg d'un problema real", davant del qual els polítics han d'"unificar criteris".

Malgrat tot, Camacho ha eludit donar suport explícitament a la polèmica i ha sentenciat que els consistoris han d'aplicar "la legalitat". Ara bé, dit això, ha lamentat que es deixi els ajuntaments en una situació d'"incertesa" en què "no saben quina normativa és millor aplicar".

Per aquesta raó, ha declarat que la passivitat del govern no es pot permetre i és "necessari" canviar la llei, proposta que la seva formació vol portar al Congrés dels diputats. "Si som decisius la reformarem", ha augurat.

Per altra banda, Camacho ha carregat també contra el president de la Generalitat, José Montilla, per la "incompetència demostrada" en la investigació de l'incendi d'Horta de Sant Joan i la "deixadesa i paràlisi" dels consellers Francesc Baltasar i Joan Saura, de Medi Ambient i Interior, respectivament.

Ha afirmat que cada dia hi ha "més evidències" que el tripartit va actuar malament i va ocultar les causes de l'incendi, per la qual cosa ha demanat dimissions davant d'allò que considera un "engany als catalans".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.