Societat

La Sagrada Família s’obrirà com a temple la Mercè del 2010

La nau central estarà acabada el mes de setembre de l’any que ve, però els treballs continuaran 10 anys més.

La nau central de la Sagrada Família s’acabarà de tancar el setembre de l’any que ve i ja es podrà inaugurar com a temple pels voltants de la Mercè, que és el 24 de setembre, segons va declarar a l’emissora RAC1 i a l’AVUI el president de la junta constructora del monument, Joan Rigol.

La inauguració oficial, però, dependrà de la decisió del cardenal de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, que és qui decidirà la data i el disseny de l’acte. També s’ha especulat, arran d’unes declaracions fetes fa pocs dies per l’abat de Montserrat, Josep Maria Soler, que el papa Benet XVI podria presidir l’esperada inauguració d’aquest monument de fama universal que va dissenyar Antoni Gaudí i que atrau cada any milers de turistes d’arreu del món.

Tot i que la Sagrada Família ja funcionarà com a temple a partir de la tardor de l’any que ve, les obres de construcció del temple expiatori no s’aturaran i continuaran a l’exterior. Segons les previsions que es fan ara podrien durar un mínim de deu anys més. “Sempre havia dit que la meva filla que ara té 35 anys veuria el temple acabat. Però ara crec que la gent de la meva generació també el podrà veure acabat”, va dir Rigol a l’AVUI.

A partir de la cobertura de la nau central i de la inauguració, la Sagrada Família rebrà dos tipus de visitants: els fidels que acudeixin als oficis religiosos i els visitants de l’obra monumental. Els primers no pagaran entrada però els altres sí, seguint la regla general que s’aplica en moltes esglésies. “A més de la visita al monument i als seus valors arquitectònics, a partir de la inauguració també es podrà fer una visita des de la fe cristiana i el valor de la transcendència”, va recordar Rigol.

Visita de l’alcalde
El president de la junta constructora va revelar a l’AVUI que l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va fer la setmana passada “una visita en profunditat a les obres”. L’actitud de l’alcalde contrasta amb la del president del govern, José Montilla, que “no ha anat mai a veure les obres de la Sagrada Família”, segons va lamentar l’arquitecte del temple, Jordi Bonet, en una conversa amb l’AVUI.

La crisi econòmica i el descens de turistes també estan afectant el temple. Rigol va dir que ha disminuït un 20% el nombre de visitants durant els dos primers mesos de l’any en relació amb l’any anterior.

Quan s’inauguri el temple, continuarà en servei la cripta que hi ha en el subterrani on es va fer la primera missa el 1885 i funciona com a parròquia des del 1930.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
PORTBOU

Estabilitzen un foc forestal provocat per un cotxe que s’ha incendiat a l’N-260

PORTBOU
medi ambient

El termòmetre supera els 41° al Priorat i l’Ebre

barcelona
Medi Ambient

Peixos morts al Besòs pel vessament de químics de l’incendi de Polinyà

Santa Coloma de Gramenet
Medi Ambient

La platja del Fòrum, tancada per l’arribada d’aigües d’extinció del foc de Polinyà

Sant Adrià de Besòs

Reobre oficialment l’Arqueoparc Coves de Serinyà

serinyà
Societat

Activat el Pla Alfa per risc molt alt d’incendi a 13 comarques

Barcelona

Barcelona dedica un parc a l’activista antifeixista Neus Català

Barcelona
Societat

Els Mossos aixequen 92 actes d’infracció en pisos turístics

Barcelona

L’episodi de sequera ha causat la mort de 2.000 arbres

Barcelona