Societat

L'Estat espanyol aportarà 3,5 milions a Llatinoamèrica per combatre la grip nova

La Unió Panamericana decidirà com es distribueixen els fons i quina quantitat rep cada país en funció de les seves necessitats

L'Estat espanyol aportarà 3,5 milions d'euros a Llatinoamèrica per la prevenció i detecció del virus de la grip nova. Aquesta aportació es farà efectiva a través d'un conveni amb la Unió Panamericana de la Salut, segons ha explicat la ministra de Sanitat i Política Social, Trinidad Jiménez, juntament amb el ministre d'Exteriors, Miguel Ángel Moratinos.

La Unió Panamericana decidirà com es distribueixen els fons i quina quantitat rep cada país en funció de les seves necessitats. Es farà a través de les fronteres centreamericanes, "les més vulnerables" en aquests moments juntament amb les dels països andins.

En una roda de premsa conjunta de Moratinos i Jiménez, que han estat acompanyats per la ministra d'Exteriors de Mèxic, Patricia Espinosa, s'ha anunciat la signatura del conveni per ajudar els països de Llatinoamèrica a lluitar contra la grip nova a través de la prevenció i la detecció precoç del virus. La ministra d'Exteriors mexicana ha agraït "profundament" el suport material i la solidaritat demostrada pel govern espanyol quan Mèxic els ha demanat ajuda per superar la crisi sanitària que viu el país i que ha portat a hores d'ara a una "normalització" de les activitats socials i econòmiques.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.