Societat

Fèlix Millet al·lega que va obrir el compte a Suïssa per protegir els seus estalvis després de la mort de Franco

L'expresident de la Fundació Palau de la Música afirma que tenia por d'una desestabilització política i econòmica que posés en perill el seu capital després de la desaparició del dictador

L'expresident de la Fundació Palau de la Música Fèlix Millet va assegurar en la seva declaració al jutge Juli Solaz que el compte que posseeix a Suïssa el va obrir el 1975 per por que la mort del general Franco obrís a l'Estat espanyol un període d'inestabilitat que posés en perill els seus estalvis.

El temor a quina seria l'evolució dels esdeveniments dins de l'Estat espanyol després de la mort del dictador va ser l'explicació que, segons fonts judicials, va donar Fèlix Millet per intentar explicar l'existència del compte que posseeix a Suïssa, a nom seu i de la seva dona. El compte que Millet té a Suïssa, i el que té el també imputat Jordi Montull, exdirector administratiu de la Fundació, han estat embargats per ordre del jutge instructor, que també ha sol·licitat una comissió rogatòria a les autoritats suïsses per descobrir els moviments bancaris en el període en què presumptament es va produir el desviament de fons del Palau de la Música.

En la seva declaració al jutge Juli Solaz el passat 19 d'octubre, Millet va negar qualsevol relació entre aquest compte bancari a Suïssa i el desviament de fons del Palau de la Música, i va explicar que la va obrir l'any 1975 per protegir els seus estalvis, davant el temor que la mort de Francisco Franco donés pas a l'Estat espanyol a un període d'inestabilitat política i econòmica que posés en perill el seu capitall.

Els últims anys, va precisar l'imputat, només va utilitzar aquest compte a Suïssa per cobrar una part de l'import de la venda d'uns terrenys i, com a màxim, va arribar a tenir-hi dipositats 40 milions de pessetes (240.000 euros). Fèlix Millet va afirmar, això no obstant, que aquests diners procedents de la venda de propietats seves se'ls havia anat emportant a poc a poc a Espanya, de manera que amb prou feines quedaven diners en el compte, han afegit les mateixes fonts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.