Societat

La Fiscalia podria demanar fins a 14 anys de presó per a Millet

Estudia imputar també Millet i Montull per un delicte de malversació de cabals públics

Fèlix Millet i Jordi Montull podrien afrontar una petició fiscal de fins a 14 anys de presó pels delictes continuats d'apropiació indeguda i falsedat documental, si bé aquesta petició podria incrementar-se finalment si també són imputats per malversació, cosa que la fiscalia està "valorant".

Així ho ha anunciat aquest dijous al Parlament la Fiscal Superior de Catalunya, Teresa Compte, que ha comparegut a la cambra catalana per explicar el contingut de la memòria anual de la fiscalia de l'any 2008, però que també s'ha hagut de referir al "cas Palau" a preguntes del diputat d'ICV-EUiA Salvador Milà.

Compte, que ha demanat cautela ja que la instrucció del cas es troba en una fase encara "molt prematura", ha assegurat que la Fiscalia està "valorant" la possibilitat d'imputar Millet i Montull, actualment imputats pels delictes d'apropiació indeguda i falsedat documental, per un delicte de malversació de cabals públics.

No obstant això, ha precisat que abans de prendre aquesta decisió estudiaran a fons el dictamen de l'auditoria externa i la judicial, per determinar si hi va haver un ús fraudulent de fons públics a partir de les donacions del consorci del Palau.

En qualsevol cas, i mantenint les seves cauteles per la fase inicial de la investigació, ha assegurat que pels delictes continuats d'apropiació indeguda i falsedat documental la Fiscalia podria demanar una condemna de 14 anys de presó per a Millet i Montull.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.