Societat

La Fiscalia sí que veu risc de fuga en la llibertat de Millet i Montull

La Fiscalia afirma que la resolució judicial no ha estat l'adequada i sí que hi ha risc de fuga, per la gravetat de les penes que es demanen per als imputats

Després que el jutge del cas Millet afirmés que la llibertat amb càrrecs però sense fiança de Fèlix Millet i Jordi Montull no comportarà risc de fugida ni destrucció de proves, la Fiscalia de Catalunya ha convocat una roda de premsa per pronunciar-se públicament sobre el cas.

La Fiscalia afirma que la resolució judicial no ha estat l'adequada i que sí que hi ha risc de fuga, per la gravetat de les penes que es demanen per als imputats, segons la fiscal en cap de Catalunya, Teresa Compte.

Compte, acompanyada pels dos fiscals que han portat el cas Palau i el fiscal portaveu, ha dit que han sol·licitat la presó des de “la imparcialitat” i perquè la llei “no és automàtica i deixa marge a la ponderació” per part del jutge.

Així, la Fiscalia ha anunciat que presentarà un recurs a la decisió del jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona de deixar els acusats en llibertat amb càrrecs.

La Fiscalia també ha anunciat que va sol·licitar una petició de compareixença el dia 8 de setembre per demanar mesures cautelars, però que va ser denegada.

Els fiscals han reiterat que els ritmes els marca qui instrueix, que és el jutge, i que ells només poden demanar diligències quan ho creuen convenient.

Per acabar, la Fiscalia ha dit que “desitja” que la causa no pateixi dilacions “indegudes”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.