Societat

El jutge "ignora" per què la fiscalia demana ara l'empresonament de Millet, quan ja no hi ha risc de fugida

En la interlocutòria en què deixa en llibertat els imputats pel cas del Palau de la Música ataca els fiscals pel seu canvi de criteri, ja que inicialment no demanaven la reclusió

El jutge del cas Palau de la Música, Juli Solaz, veu fora de la "mínima lògica" el risc de fugida de Fèlix Millet i Jordi Montull ara, ja que no van fugir en els dies immediatament posteriors a l'escorcoll dels Mossos i tenint en compte que després han fet passos "irrefutables" que descarten que intentin fugir, com ara confessar els delictes comesos –almenys una part– i lliurar 1,8 milions d'euros al jutjat.

Ho assegura en la interlocutòria en què ordena la llibertat provisional de Millet i Montull. En el text subratlla que "ignora" quines "circumstàncies fàctiques" han portat els fiscals a demanar l'empresonament preventiu dels imputats ara, quan en la fase inicial de la investigació, més delicada segons el magistrat, van reclamar la seva llibertat.

En l'escrit, de cinc pàgines, el jutge argumenta la decisió de deixar els dos imputats en llibertat provisional –amb els càrrecs d'apropiació indeguda i falsedat documental– amb l'argument que creu que ja no hi ha risc de fugida, ni tampoc el perill que Millet o Montull destrueixin proves, que era un dels arguments de les acusacions particulars per demanar la presó.

Sobre la petició de la fiscalia, Solaz mostra la seva "sorpresa" pel fet que en la fase inicial de la investigació demanés "de forma expressa" la llibertat provisional, quan aleshores sí que era evident "la gran capacitat econòmica" dels querellats i que podien fugir.

"A partir d'aquesta data, aquest instructor ignora quines circumstàncies fàctiques han motivat el canvi d'opinió del ministeri públic", indica el jutge. Solaz recorda que en les últimes setmanes Millet i Montull, abans de ser imputats, van enviar al jutjat diverses cartes en què assumien gairebé tots els fets dels quals els acusava la querella de la fiscalia i d'altres.

A més, els acusats han posat a disposició del jutjat 1,8 milions d'euros en efectiu i un inventari del seus béns mobles i immobles per reparar el perjudicis materials produïts per les seves accions.

Solaz també destaca que els dos imputats i les persones del seu cercle ja no tenen accés a les oficines del Palau de la Música i que no poden destruir les proves que, d'altra banda, van ser recollides pels Mossos d'Esquadra el 23 de juliol, en l'escorcoll. "Només si es dubta de la professionalitat, eficàcia i experiència d'aquestes persones, altament qualificades, és evident que la documentació que no va ser intervinguda no tenia cap relació amb el cas", subratlla.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.