Societat

El Paral·lel de Barcelona posa a prova el seu pla de revifalla urbana

L'avinguda es tallarà el 12 de juny durant tot el dia amb finalitats lúdiques. La prediagnosi per a un nou pla estratègic, a punt en els propers sis mesos. La revitalització de la gran artèria porta dos anys encallada

El projecte de reforma del Paral·lel, que té com a símbol la reobertura d'El Molino i pretén recuperar aquesta avinguda com a eix cultural de la ciutat, viurà la seva particular prova de foc el proper 12 de juny amb la celebració d'una gran festa que, sota el lema Fem festa, fem Paral·lel, tallarà l'avinguda durant tot el dia entre els carrers Margarit i Palaudàries.

Es tracta de la primera vegada que el Paral·lel es reserva a usos exclusivament festius i l'objectiu de la Fundació El Molino (FEM), que amb l'Ajuntament de Barcelona impulsa la celebració, és testar com respon la gent a la crida de ressorgiment cultural d'una avinguda que no fa tant emulava les grans artèries festives de ciutats com París i el seu Montmartre.

Elvira Vázquez, presidenta de la FEM, va remarcar, durant l'acte de presentació de la festa, la importància de "tornar el Paral·lel a la posició que es mereix", sobretot tenint en compte que en aquest punt convergeixen tres districtes -Eixample, Ciutat Vella i Sants-Montjuïc- que sumen el 30% de la ciutat. Per això considera que, deixant a banda d'altres sistemes de consulta "menys fiables", la convocatòria festiva serà la millor resposta ciutadana a la voluntat de canvi, "per demostrar que l'avinguda és bona per a alguna cosa més que per fer-hi passar cotxes". La regidora de Sants-Montjuïc, Imma Moraleda, va remarcar el fet insòlit d'usar el Paral·lel "com la plaça major", un ús que es preveu repetir en el futur.

De fet, Ajuntament i FEM ja van signar, el març de l'any passat, un conveni de col·laboració per impulsar de forma conjunta la revitalització del Paral·lel com a eix cívic, d'oci cultural i comercial. En aquests moments l'avinguda es troba immersa en un procés de reflexió per redactar un nou pla estratègic i Vázquez ja aventura que en sis mesos hi podria haver les primeres conclusions de la prediagnosi sobre la qual s'ha de començar a treballar per donar vida al Paral·lel del segle XXI; un Paral·lel que Josep Bohigas, un dels arquitectes del nou Molino, defineix com "la Diagonal canalla" i que, després de prop de dos anys d'endarreriments i obstacles, podria tornar a tenir el seu símbol operatiu abans de finals d'any.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.