Societat

Spanair va estar a punt de canviar l'avió sinistrat abans d'iniciar el vol

Spanair va comunicar a AENA la possibilitat de canviar l'avió accidentat el passat 20 d'agost a Barajas abans d'iniciar el vol, després que el comandant detectés una primera avaria, encara sense especificar, en l'aeronau sinistrada, segons ha explicat la ministra Magdalena Álvarez en la comissió de Foment d'aquest divendres.

La companyia, però, va decidir iniciar el vol amb l'avió sinistrat en considerar que no hi havia cap problema tècnic, i a les 14.23 hores la torre de control va autoritzar l'enlairament. Dos minuts més tard, a les 14.25 hores, l'avió que es dirigia a Las Palmas de Gran Canària va patir l'accident que va causar 154 víctimes mortals.

La ministra de Foment ha afegit, durant la seva compareixença, que immediatament es va activar el pla d'emergència i es van començar a realitzar les primeres tasques de rescat i d'auxili per part dels bombers d'AENA, als quals es van afegir, en pocs minuts, tots els mitjans que requeria l'accident.

A més, Álvarez ha dit que en cap moment el trànsit de l'aeroport de Barajas es va cancel·lar, sinó que es van coordinar les tasques de rescat amb l'activitat aèria. D'aquesta manera, passades 4 hores i 27 minuts del moment de l'accident, el pla d'emergència es va desactivar i es va normalitzar el trànsit aeri, segons la ministra de Foment.

Agilitat en l'accés a les llistes de passatgers
Magdalena Álvarez també ha anunciat aquest divendres que el govern espanyol proposarà a la Unió Europea una major agilitat en el tràmit de l'accés per part de les autoritats a la llista del passatge en cas d'accident d'avió, i ha apuntat, en aquest sentit, un canvi de la normativa espanyola en relació amb la protecció de dades.

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.