Societat

Trobats 500 cossos a Haití després del pas del 'Hanna'

L’‘Ike’ pren força i amenaça Cuba i Florida

La policia d’Haití ha trobat més de 500 cadàvers després del pas de la tempesta tropical Hanna, un balanç que augmentava ahir d’“hora en hora”, segons va afirmar un portaveu de l’oficina de coordinació d’afers humanitaris de l’ONU, basant-se en informacions del govern. “Ara el temps està calmat i estem descobrint més cadàvers. Fins ara hem trobat 495 cossos i 13 persones continuen desaparegudes”, va indicar el comissari de la ciutat, Ernst Dorfeuille.


L’increment de víctimes mortals es va poder comptabilitzar a partir que el nivell de l’aigua va començar a baixar, alhora que va començar l’ajut aeri per analitzar quantes persones havien sobreviscut a la catàstrofe. Es calculava que al voltant de 250.000 persones de les 350.000 que viuen a la població portuària de Gonaïves, la quarta ciutat més gran del país, necessiten assistència humanitària per les inundacions i allaus que ha causat la tempesta.

La solidaritat internacional va començar a arribar ahir a la zona. Mentre que l’ONU va informar de la posada en marxa d’un fons d’emergència per ajudar els més de 600.000 haitians damnificats, que porten quatre dies sense aigua potable ni aliments, la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja van fer una crida per reunir 2,3 milions d’euros en donatius per a un dels països més pobres del Carib. Ahir ja va atracar a Gonaïves un vaixell amb aliments i aigua potable subministrat pel Programa Mundial d’Aliments de l’ONU.

Evolució de l’‘Ike’
Mentrestant, el nou huracà Ike, que amenaça de nou el Carib, va prendre força ahir en les últimes hores fins a tornar a assolir la categoria 3 en l’escala Saffir-Simpson, d’un màxim de 5, amb vents de 185 quilòmetres per hora, a mesura que s’apropava al sud de l’arxipèlag de les Bahames. El nou cicló podria escombrar el nord de Cuba i després abatre’s sobre Florida, segons va informar el Centre Nacional d’Huracans (CNH) de Florida.

Els experts van alertar que els residents a les Bahames, Cuba i el sud de Florida havien de vigilar de molt a prop el desenvolupament d’aquest huracà “potencialment perillós”. El govern de Cuba va activar ahir una vigilància d’huracà per a l’est del país, mentre que el governador de Florida, Charlie Crist, va declarar l’Estat d’emergència per l’amenaça del cicló i es van començar a evacuar turistes de les platges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.