Societat

El govern espanyol assegura que els cooperants catalans segrestats es troben bé

Després de l'alerta per les elevades tempratures que ja hi ha al desert, la secretària d'Estat de Cooperació s'ha posat en contacte amb l'ONG Barcelona Acció Solidària per informar que Albert Vilalta i Roque Pascual estan bé

La secretària d'Estat de Cooperació, Soraya Rodríguez, s'ha posat en contacte amb els responsables de l'ONG Barcelona Acció Solidària per traslladar-los que els cooperants segrestats a Mauritània, Albert Vilalta i Roque Pascual, es troben bé.

El portaveu de l'entitat, Josep Ramon Giménez, ha explicat que, en la seva trucada, Rodríguez ha demanat un altre cop als companys d'ONG dels dos segrestats per Al-Qaida del Magrib Islàmic (AQMI) que tinguin confiança i paciència perquè segueixen treballant en l'alliberament, tot i que no n'ha aportat més novetats.

Rodríguez es va posar en contacte amb Barcelona Acció Solidària després que el matrimoni italià alliberat divendres per AQMI, Sergio Cicala i Filomena Kabouree, asseguressin que els dos cooperants poden estar en perill perquè la calor del desert és infernal.

En aquest sentit, Giménez ha assegurat que davant de l'arribada de l'època de calor estan "preocupats" per l'estat dels seus companys, ja que van passant els mesos i "la cosa no s'acaba d'aclarir". "Les temperatures pugen, i són les que són", ha lamentat.

Ahir a la tarda l'ONG va convocar com cada dimecres una concentració per demanar l'alliberament de Vilalta i Pascual a la plaça del Rei de Barcelona, a la qual van acudir-hi més de 150 persones, entre les quals hi ha representants dels consells de cooperació i solidaritat dels ajuntaments participants en la caravana: Santa Coloma de Gramenet, l'Hospitalet, Cornellà, Sant Quirze, Olot i el districte barceloní de Sant Andreu.

Per la seva banda, la cooperant alliberada Alicia Gámez segueix recuperant-se en la intimitat, i de moment demana comprensió, ja que fins que no estiguin de tornada Vilalta i Pascual ella no estarà bé, ha explicat el portaveu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.