Societat

Acusacions creuades com a resposta al caos

L'Ajuntament de Barcelona justifica el col·lapse d'aquest dilluns a la ciutat assenyalant que ahir al matí només tenien avís per vent i no per neu. Per la seva banda, Saura acusa les elèctriques de la paralització de les comarques gironines i estudia "exigir responsabilitats"

El caos provocat per la nevada que va afectar tot Catalunya aquest dilluns i especialment la ciutat de Barcelona i l'àrea metropolitana està generant acusacions creuades, directes i velades, entre administracions i entre l'administració i les companyies elèctriques.

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu (PSC), ha justificat la improvisació amb què es va actuar durant la intensa nevada que va afectar la ciutat a la falta d'informació precisa sobre la nevada que havia de caure també sobre Barcelona. I ha assegurat que si s'hagués pres "la decisió de país" de demanar als ciutadans que estudien i treballen a la ciutat però viuen fora que no acudissin a la capital catalana, s'hauria evitat el caos. Una observació que assenyala directament cap a la conselleria d'Interior, dirigida per Joan Saura (ICV).

La regidora de Seguretat i Mobilitat, Assumpta Escarp, encara ha parlat més clar. En una entrevista a Els matins de TV3, ha assegurat: "La previsió meteorològica que teníem era per vent, la previsió més dificultosa era per vent. Per tant, a les dotze del migdia vam alertar les escoles i els centres esportius pel vent. No teníem previsió per nevada i quan vam poder alertar les escoles de les nevades ja era l'hora de la sortida [entre les 16.30 i les 17.00] i vam tenir molts autocars col·lapsats a l'hora de la sortida", ha dit, textualment.

Tanmateix, a la web de l'Ajuntament s'havia publicat, a les tres de la tarda, un comunicat que avisava que s'havia activat el pla d'emergències per neu, a més del que preveu el vent. En un PDF annex, detallaven que el pla s'havia activat la mitjanit abans, i que s'havia repartit sal i màquines llevaneu per la ciutat.

Saura contra les elèctriques
Paral·lelament, mentre comença a rebre crítiques, Joan Saura ha assenyalat cap a les empreses Red Eléctrica i Fecsa-Endesa com a culpables del caos que s'ha viscut, sobretot a les comarques de Girona, per la falta de subministrament elèctric. "Exigirem responsabilitats", ha assegurat Saura, que ha insinuat que no s'entén que hagi caigut una línia d'alta tensió com la de Vic-Juià. El secretari general d'Interior, Joan Boada, ja va apuntar cap a les empreses elèctriques repetidament ahir al vespre, afirmant que "ningú podia preveure" que caurien línies d'alta tensió, com ara la que va quedar entravessada a la AP-7, que va impedir durant hores la circulació per l'autopista.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.