Societat

L'administrador del Palau de la Música també confessa haver desviat fons en benefici propi

Jordi Montull ha aportat noves dades en admetre que van demanar a diverses empreses que fessin factures falses per justificar sortides de diners

L'exdirector administratiu del Palau de la Música, Jordi Montull, s'ha sumat a la confessió de l'expresident de la institució, Fèlix Millet, i ha reconegut també en una carta dirigida al jutge que va desviar fons en benefici propi.

En la carta, tramesa ahir al jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona, Montull subscriu "plenament" la carta enviada per Millet al jutge, en la qual reconeix que es va apropiar d'1,8 milions d'euros per fer obres a casa seva i viatjar amb la seva família.

Noves dades
Montull també ha explicat nous fets del cas en admetre que, durant una inspecció el febrer del 2008, van falsejar factures per enganyar els inspectors d'Hisenda que volien justificants de diverses sortides de diners en efectiu el 2003. Aquests moviments formen part del suposat frau investigat per la fiscalia, que sospita que es van desviar 2,3 milions dels fons del Palau entre 2003 i 2004.

El cas va saltar a la llum pública el passat 23 de juliol arran d'un registre de deu hores dels Mossos a la seu de la institució que va propiciar la dimissió de Millet després de 30 anys a la direcció.

Segons Montull, l'arribada "per sorpresa" dels inspectors va suposar "un greu problema" per als dos implicats, ja que no estaven "en condicions de poder justificar les sortides en efectiu", fet pel qual van decidir que Montull contractaria diverses empreses perquè els facilitessin factures datades el 2003 i així donar "cobertura al requeriment" de l'Agència Tributària. Aquestes empreses els van fer "el favor" de facilitar aquestes factures, que van ser traslladades als inspectors.

Montull afegeix que tot i que la seva filla, que treballava com a comptable en el Palau, i la seva dona s'havien beneficiat d'alguns viatges pagats amb fons de la Fundació, desconeixien la procedència dels diners. També va ser ell qui va indicar a l'agència de viatges que no especifiquessin ni la destinació ni les persones que viatjaven, "com si fossin despeses pròpies del Palau".

Per arreglar la casa de Millet a l'Ametlla del Vallès (Barcelona), que va costar 1,3 milions d'euros, va ser Montull qui va contactar amb els industrials i que els va demanar que ho facturessin directament al Palau, "ja que hi havia un deute pendent a favor del senyor Millet".

La carta acaba reiterant el seu "penediment" i la "ferma voluntat de reparar el dany causat al Palau" i afirma que ha ingressat al compte de consignacions del jutjat 200.000 euros corresponents a les despeses generades per ell i la seva família en els viatges particulars.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.