Societat

Dos agents dels Mossos d'Esquadra, ferits en un tiroteig al carrer d'Aragó de Barcelona

La policia ha fet un gran desplegament policial durant la nit per trobar els agressors, operació que segueix oberta. Els mossos han rebut els trets quan es disposaven a entrar en un edifici al número 429 després de rebre un avís dels veïns alertant de crits i sorolls en el pis principal 1a

Dos agents dels Mossos d’Esquadra han resultat ferits de bala aquest dijous a quarts de dotze de la nit com a conseqüència d’un tiroteig registrat en un edifici del número 429 del carrer d’Aragó de Barcelona, en un tram situat entre els carrers Sardenya i Marina. Els agents han estat ferits per dues persones quan es disposaven a entrar en l'edifici després de rebre una trucada dels veïns alertant de crits i sorolls en el pis del principal 1a, on asseguren que des de fa un any s'exerceix la prostitució. Els dos mossos han quedat fora de perill aquesta mateixa nit.

La policia catalana, que ha desplaçat al lloc dels fets més de vint dotacions policials, ha acordonat el perímetre i ha iniciat una ronda d’escorcolls en diversos pisos de la zona a la recerca dels agressors, en algun cas tirant la porta a terra. En l'operació hi han intervingut dotacions del Grup Especial d'Intervenció (GEI).

A hores d'ara, els Mossos continuen efectuant controls en diversos punts de Barcelona per intentar trobar l'autor o autors dels trets, que algunes fonts apunten que podrien ser de nacionalitat romanesa i formar part d'una banda que es dedica a robar en prostíbuls.

Els fets han tingut lloc cap als volts de la mitjanit quan els mossos estaven a punt d'entrar a l'edifici, moment en què van rebre trets d'un home, que va fugir, en principi, acompanyat d'un altre delinqüent. Fins al carrer Aragó també s'han desplaçat diverses dotacions de la Guàrdia Urbana, i s'han tallat durant bona part de la nit diversos trams dels carrers Aragó, Cartagena i València i s'ha acordonat tota una illa de cases. A l’operatiu s’hi ha sumat també un helicòpter policial que amb potents focus escorcollava els terrats de la zona.

Un portaveu dels Mossos ha evitat confirmar si el pis en què s'ha produït el robatori és utilitzat com a prostíbul, com asseguren algunes fonts, i s'han limitat a constatar que "s'estan fent comprovacions". Únicament ha confirmat que a l'interior hi havia "algunes persones d'origen oriental".

Aquest mateix dijous l’Ajuntament de Barcelona va acordar, conjuntament amb Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana, reforçar la presència policial a la zona de l’Eixample, on dilluns es va cometre el doble assassinat d’una mare i un fill en un bar del carrer de Provença, situat relativament a prop del lloc del tiroteig d’aquesta matinada.

Les dues víctimes van ser enterrades ahir al matí, mentre que a la nit un centenar de veïns van mantenir un minut de silenci davant el bar, per expressar la seva consternació pel doble crim.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.