Societat

L'OMS confirma 331 casos de grip nova a onze països

Mèxic ha confirmat 156 casos d'infecció humana, nou dels quals han resultat mortals

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha anunciat aquest divendres al matí que onze països ja han confirmat oficialment 331 casos de grip nova o grip A (H1N1), segons la terminologia de l'organització.

El govern dels Estats Units ha informat de 109 casos confirmats en laboratoris, un dels quals va causar la mort d'un nadó. Per part seva, segons l'OMS, Mèxic ha confirmat 156 casos d'infecció humana, nou d'ells mortals.

Fins avui, els països que han confirmat casos sense víctimes mortals són el Canadà (34), Espanya (13), el Regne Unit (vuit), Nova Zelanda (tres), Alemanya (tres), Israel (dos), Àustria (un), Països Baixos (un) i Suïssa (un).

L'OMS no aconsella ni restriccions de viatges ni tancaments de fronteres, tot i que sí que considera "prudent" que les persones malaltes retardin els seus desplaçaments internacionals i que les que tinguin símptomes després d'un viatge internacional acudeixin al metge, "d'acord amb les recomanacions de les autoritats nacionals".

L'OMS ha insistit també que "no hi ha risc d'infecció del virus pel consum de carn de porc ben cuita i de productes del porc". Alhora, "s'aconsella que la gent es renti bé les mans amb sabó de manera regular i que acudeixi al metge en cas de símptomes", ha conclòs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.