Societat

Els conductors d'autobús mantenen la vaga d'aquest dijous

Autobusos

Els sindicats CGT i Actub mantenen la convocatòria de vaga dels conductors de l'empresa Autobusos de Barcelona per aquest dijous en no arribar a un acord amb els representants de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) durant la reunió de dimecres al vespre.
Això no obstant, durant la reunió portada a terme sota la mediació del departament de Treball, TMB ha comunicat als sindicats que, a partir d'abril, implantarà els dos dies de descans setmanals, fixos i consecutius, segons ha informat TMB.

Aquesta possibilitat s'emmarca en la introducció d'un sistema de descansos -similar al que s'aplica a Madrid- al qual podran optar voluntàriament els conductors i que podran gaudir dos dies de descans seguits cada setmana, la meitat d'elles durant caps de setmana i l'altra meitat entre divendres i dilluns.

Així mateix, preveu una compensació econòmica, d'acord amb el conveni vigent, per a aquells conductors que decideixin traslladar 13 festius de cap de setmana a dilluns-divendres i suposa una reducció de 29 hores anuals -de les 83 actuals- del temps de presència garantit.

Augmenta la jornada laboral
Això no obstant, fonts sindicals han indicat que el sistema proposat per TMB comporta una augment de la jornada laboral d'entre 30 i 45 minuts diaris, encara que han subratllat que seran els treballadors els que a l'assemblea convocada per aquest dijous a les 12.00 hores al Casinet d'Hostafrancs debatran la proposta de TMB.

Els representants de TMB i dels conductors d'Autobusos de Barcelona s'han reunit aquest matí, i aquesta tarda a instàncies del departament de Treball, per intentar arribar a un acord al conflicte laboral que enfronta les dues parts des de fa uns tres mesos.

La jornada de vaga convocada per aquest dijous serà la quinzena de 24 hores que duen a terme, a les quals cal sumar dues parcials més els dies 21 de novembre i 12 de febrer.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Teràpia avançada contra el mieloma amb cèl·lules del propi pacient

Barcelona
societat

Amplien la zona verda d’aparcament de diversos sectors amb 80 places

salt
societat

Aturen ‘sine die’ un desnonament d’un edifici amb onze habitatges

arbúcies
societat

Blanes treballa perquè es puguin bonificar els hivernacles agraris en sòl rústic

blanes
SOCIETAT

Prova pilot per establir un sistema d’avís als banyistes a platges o cales no vigilades

Mataró
SOCIETAT

El 74% de les estades a allotjaments d’urgència de l’Ajuntament de Barcelona superen els sis mesos

Barcelona
societat

L'ajuntament canvia el model d’algunes fonts per evitar-ne usos incívics

figueres
tradicions

La Mercè 2024 tindrà pregonera i un novedós ‘videocartell’

barcelona
educació

Educació rep 3.516 reclamacions per les adjudicacions de docents

barcelona