Societat

Retiren un lot de vacunes contra el papil·loma al País Valencià

La conselleria de Salut de la Generalitat ha assegurat avui, en relació amb les dues joves del País Valencià vacunades contra el virus del papil·loma humà (VPH) que han patit efectes adversos, que les vacunes que s'estan utilitzant a Catalunya no pertanyen al lot investigat pel ministeri de Sanitat. Un cop comprovada aquesta dada, el departament dirigit per Marina Geli ha decidit mantenir la vacunació a les escoles.

En un comunicat, Salut ha assenyalat que seguint les recomanacions del ministeri es continua vacunant les nenes amb "total normalitat". Fins ara, s'han distribuït a Catalunya 68.933 dosis de vacuna, que corresponen a les dues primeres dosis, i "no s'han notificat efectes adversos significatius".

Salut es manté en contacte amb el ministeri de Sanitat i la resta de conselleries de Salut per fer un seguiment exhaustiu del procés de vacunació.

El ministeri, en coordinació amb l'empresa fabricant, ha ordenat la retirada de totes les dosis distribuïdes en farmàcies del lot l'NH52670, de la marca Gardasil.

A Catalunya, Salut ha assegurat que manté amb normalitat la vacunació a les escoles perquè "no es vacuna amb el lot objecte d'investigació" i perquè "els lots utilitzats a les escoles catalanes no s'han associat a cap reacció significativa".

La vacunació contra el VPH ha començat aquest curs escolar i s'està portant a terme a l'àmbit escolar a nenes d'entre 11 i 12 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.