Societat

120 reaccions adverses a la vacuna del papil·loma a l'Estat

El sistema espanyol de farmacovigilància (SEFV) ha rebut, des que es va iniciar la vacunació contra el virus del papil·loma humà, almenys 120 notificacions de possibles efectes adversos, 45 de greus. A més, quinze casos han estat notificats per la indústria farmacèutica.

Set d'aquestes joves van haver de ser hospitalitzades, cinc d'elles amb convulsions, i un terç de les 120 noies afectades van presentar problemes neurològics com ara marejos, síncopes o pèrdues del coneixement.

Fonts del ministeri de Sanitat, per contra, han assegurat que només hi ha cinc casos de sospita de reaccions adverses després de ser administrada la vacuna, en què estan inclosos els dos de València. El ministeri ha assegurat igualment que en els altres tres casos les noies han patit només baixades de tensió, convulsions o desmais que no han requerit hospitalització.

A Catalunya
Dels cinc casos declarats a Catalunya, dos van ser qualificats com a greus, encara que no van patir convulsions, i en un altre el supòsit efecte advers es va donar en el fill d'una noia vacunada, que va néixer amb una malformació cardíaca. Les dues altres noies van patir dolors articulars intensos i musculars.

Quatre de les cinc noies catalanes sobre les quals hi ha sospita d'efectes adversos s'havien vacunat amb Gardasil, del laboratori Sanofi-Pasteur-MSD, i l'altra amb Cervarix, de GlaxoSmithKline.

El sistema espanyol de farmacovigilància està integrat pels centres de farmacovigilància de cada comunitat autònoma, l'Agència Espanyola del Medicament (AEM) i els professionals sanitaris. La seva funció és vigilar els efectes adversos que poden ocasionar els medicaments.

Torna a l'UCI una de les nenes valencianes
La nena de 14 anys de la població valenciana de Burjassot que va tenir una reacció adversa a la vacuna del papil·loma humà ha reingressat a l'UCI de l'Hospital Clínic, on està estable i controlada. Segons ha explicat el conseller valencià de Sanitat, Manuel Cervera, la nena ha tornat a cures intensives després de tenir "una convulsió" perquè "els facultatius ho han considerat oportú, ja que, per prevenció, la tindran més controlada a l'UCI", on "està estable". 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Reclamen mesures a Renfe per evitar la desconnexió del sud del país

Tarragona
PORTBOU

Estabilitzen un foc forestal provocat per un cotxe que s’ha incendiat a l’N-260

PORTBOU
medi ambient

El termòmetre supera els 41° al Priorat i l’Ebre

barcelona
Medi Ambient

Peixos morts al Besòs pel vessament de químics de l’incendi de Polinyà

Santa Coloma de Gramenet
Medi Ambient

La platja del Fòrum, tancada per l’arribada d’aigües d’extinció del foc de Polinyà

Sant Adrià de Besòs

Reobre oficialment l’Arqueoparc Coves de Serinyà

serinyà
Societat

Activat el Pla Alfa per risc molt alt d’incendi a 13 comarques

Barcelona

Barcelona dedica un parc a l’activista antifeixista Neus Català

Barcelona
Societat

Els Mossos aixequen 92 actes d’infracció en pisos turístics

Barcelona