Societat

Executen el director del Centre de Convencions de Barcelona

Un individu va matar ahir al matí d’un tret al cap el director general del Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), Félix Martínez Touriño, de 37 anys. El rellotge marcava les 8.30 hores quan la víctima, que acabava de sortir del seu domicili al carrer Santaló, va caure estesa de bocaterrosa enmig d’un bassal de sang a la cruïlla amb Travessera de Gràcia. El criminal va fugir corrent pel carrer Casanova, en direcció a l’avinguda Diagonal.

Durant la fugida, l’assassí es va desfer de l’arma homicida llençant-la a un contenidor de runa pròxim, així com del carregador i diverses peces de roba. Testimonis del crim van facilitar als Mossos d’Esquadra una descripció de l’autor del tret: un home alt i de complexió forta que vestia una jaqueta fosca.

Càmeres de seguretat
Els investigadors van començar a examinar les proves i els testimonis recollits per avançar en la resolució d’un crim que ahir va colpejar el sector turístic de la ciutat. Els Mossos també comptarien amb les imatges de càmeres de seguretat situades a la zona de l’assassinat i en el recorregut de fugida del criminal.

Encara que el modus operandi respon a les característiques d’un assassinat per encàrrec –un únic tret a boca de canó per l’esquena disparat per un individu encaputxat a prop d’un lloc freqüentat per la víctima (en aquest cas el domicili)–, els Mossos no descarten cap hipòtesi. Tampoc descarten que, si l’autor del tret fos realment un sicari, hagués errat l’objectiu.

En canvi, aquesta última opció és l’única viable per als qui coneixien Martínez Touriño. “S’han equivocat. Era una excel·lent persona”, no es cansava de repetir un amic personal de la víctima. Altres coneguts del director general del CCIB també es preguntaven “com poden matar així algú que portava una vida absolutament normal”.

Durant algunes hores hi va haver força incertesa sobre la identitat del jove executiu mort. Tota la documentació que la víctima duia a sobre l’identificava com a Félix Martínez Touriño, però el tret li va desfigurar la cara. Per això va caldre recórrer a proves dactilars.

Mentrestant, els veïns de la zona on residia la víctima –que ahir al matí va sortir mudat amb vestit i corbata, un portafolis i un maletí de viatge– intentaven tornar a la tranquil·litat. Ningú donava crèdit al que havia passat a primera hora del matí. Després que s’aixequés el cordó policial, molts comerciants dubtaven entre obrir o penjar el cartell de tancat. L’encarregada d’una cafeteria pròxima va explicar a Efe que va confondre el soroll del tret amb un petard. La mateixa sensació va tenir un paleta que feia reformes en un immoble pròxim.

Un motorista que passava per la zona va dir a Europa Press que pensava que es tractava d’un suïcida en veure la víctima a terra. Qui va veure clarament el que havia passat va ser una adolescent que es dirigia a un centre d’estudis i que era a escassos cinc metres de la víctima quan li van disparar. La noia va haver de ser atesa pels equips sanitaris perquè va entrar en estat de xoc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.