Societat

Els Mossos identifiquen un sospitós del crim de Santaló

Les pistes deixades en la fugida per l’individu que dilluns al matí va assassinar d’un tret el director del Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) han donat els primers fruits. Els Mossos d’Esquadra disposen d’una imatge del sospitós del crim que estan mostrant a persones del cercle personal i professional de la víctima, Félix Martínez Touriño.

L’home identificat aparenta uns 40 anys, té trets facials llatins i, a diferència del que van observar els testimonis del crim, en la fotografia apareix amb cabells. Això no vol dir, però, que hagués variat la seva aparença per cometre l’assassinat. A més, la imatge està extreta d’una ressenya policial, cosa que indica que el sospitós té antecedents.

A banda d’esbrinar la relació de la víctima amb l’individu de la fotografia, els Mossos centren les investigacions en l’entorn professional i personal de Martínez Touriño per aclarir el mòbil del crim. Tot i que de moment no es descarta cap hipòtesi, cada vegada perd més força la de l’equivocació. Una de les raons és el físic de la víctima, que era difícil de confondre –i especialment per l’estatura, perquè feia aproximadament 1,90 metres.

Moviments estudiats
El que és clar és que l’assassí coneixia molt bé els moviments de Martínez Touriño, que al matí del crim va sortir a primera hora del petit apartament que ocupava al tercer pis d’un edifici del carrer Santaló i es va dirigir a buscar el cotxe, que aparcava en un garatge de la Travessera de Gràcia. No hi va arribar mai. En tombar la cantonada, l’individu li va disparar un tret per l’esquena que li va impactar al cap. Va morir al moment davant la mirada perplexa dels vianants.

L’assassí va fugir ràpidament i va abandonar la pistola i el carregador, així com les diverses peces de roba que va fer servir per amagar el rostre. Uns objectes que, juntament amb les imatges de les càmeres de seguretat de la zona i alguna empremta deixada per l’assassí en la fugida, haurien portat els investigadors dels Mossos fins al qui, de moment, és l’únic sospitós.

Però, per què algú va acabar amb la vida del jove executiu d’una manera tan brutal? Aquesta és la pregunta que les investigacions intenten respondre. S’estan analitzant a fons les relacions professionals de Martínez Touriño. A ningú se li escapa que des de la fallida del sector immobiliari les bandes criminals establertes a Catalunya per blanquejar diners estan interessades a invertir en el sector hoteler i turístic.

Pistoler professional?
Encara que inicialment l’assassinat per encàrrec sembla la hipòtesi més clara per la manera en què es va executar el crim, es plantegen interrogants per les moltes pistes que hauria deixat un pistoler suposadament professional.

Per això no es descarta que investigar l’entorn professional i personal més pròxim ajudi a resoldre la incògnita sobre el mòbil de l’assassinat. Els Mossos estaven ahir a l’espera de l’ordre judicial per escorcollar l’apartament on des de feia uns cinc anys vivia sol Martínez Touriño, i que l’executiu tenia pensat deixar a finals de mes. També s’investiga el robatori del joc de claus de la víctima, fa uns mesos, a l’aeroport.

Pel que fa a la seva vida personal, els amics el descriuen com un jove que, malgrat la distància –pares i germans viuen a Madrid–, mantenia un contacte molt estret amb la família. També expliquen que Martínez Touriño hauria posat fi a una relació estable fa uns tres mesos. Altres coneguts, però, asseguren que tenia previst conviure en parella, cosa que coincidiria amb el canvi de pis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
URBANISME

Fons Next Generation per millorar el punt de control al riu Cardener

Súria
URBANISME

Proposen una moratòria de llicències urbanístiques d’un any a una trentena de solars

salt
MEDI AMBIENT

Reclamen un pla urgent per acabar amb els gasos contaminants als avencs del Garraf

Sitges
salut

La vacunació infantil s’estanca per sota dels nivells prepandèmia

Barcelona
SOCIETAT

El 70% de la llars amb infants malbarata aliments habitualment

Barcelona
societat

Intensifiquen els controls per evitar que la gent deixi la brossa fora dels contenidors

girona
societat

Inicien l’enderrocament del convent de les carmelites descalces

girona
Societat

Mor Teresa San Román, excatedràtica d’antropologia social i cultural de la UAB

societat

Creen les figures dels futbolistes Lamine Yamal i de l’anglès Jude Bellingham

torroella de montgrí