Societat

Investiguen si a Touriño el van matar per negar-se a un negoci

Totes les línies d’investigació estan obertes, però l’entorn més pròxim de Félix Martínez Touriño, el director del Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) assassinat dilluns d’un tret al cap, consideren que darrere el crim hi podria haver la negativa de l’executiu de 37 anys a participar en un negoci multimilionari. Així ho han fet arribar als Mossos d’Esquadra.

Els investigadors, però, no descarten cap hipòtesi, encara que reconeixen que hi ha algunes línies d’investigació “amb més pes que d’altres”. Els agents destinats al cas –un nombre important, com en tots els homicidis i robatoris violents– se centren a reconstruir la vida de la víctima, sense desestimar cap detall per petit que pugui semblar. Les declaracions de familiars, amics i companys, així com l’anàlisi de comptes bancaris i ordinadors, estan ajudant a elaborar una biografia de Martínez Touriño que pugui conduir a l’assassí.

Mentre que l’autòpsia no ha aportat cap dada rellevant, la pistola abandonada pel criminal, de la marca Daewoo, sí que dóna algunes pistes, ja que es tracta d’una arma de foc molt comuna en el mercat il·legal sud-americà. De la mateixa nacionalitat seria l’individu que els Mossos intenten vincular amb la víctima.

Els investigadors estan mostrant a persones del cercle personal i professional de Martínez Touriño la fotografia d’un home d’uns 40 anys, amb trets facials llatins i de cabell fosc. Segons algunes fonts, no hi ha dubte que aquest sospitós és l’autor del tret contra el director del CCIB. Altres fonts, però, es mostren més cautes i asseguren que, tot i ser un individu clau en la investigació, no és clar que sigui l’autor de l’assassinat, ni tan sols un col·laborador.

Una altra dada a tenir en compte és que si finalment es tracta de l’acció d’un sicari, el modus operandi es correspon més al dels assassins professionals d’origen sud-americà, que sovint actuen al carrer sense importar-los els testimonis i empren armes curtes com la Daewoo recuperada pels Mossos.

Enterrament a Madrid
D’altra banda, familiars i amics van acomiadar ahir Félix Martínez Touriño en un enterrament celebrat en la més estricta intimitat a Madrid, la ciutat on va néixer la víctima i amb la qual mantenia molts vincles personals, tot i estar molt integrat a Barcelona. A Barcelona està previst que se celebri un funeral en record del director del CCIB el dia 19.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
successos

Un treballador mor en un accident amb un carretó elevador

Mollet del Vallès
medi ambient

Els EUA emeten una alerta d’huracà per a Puerto Rico i les Illes Verges

barcelona
societat

Limitació horària als establiments d’alimentació per reduir l’incivisme

Vilafranca del Penedès
GIRONA

Diversos arbres caiguts a la ciutat a causa del mal temps

GIRONA
societat

L’alcalde de Mataró demana a Illa ajuda per transformar la ciutat

Mataró
LLORET DE MAR

El tram del passeig de Fenals malmès per la garbinada, a punt per reobrir

LLORET DE MAR
Meteorologia

Una tempesta acompanyada de pedra escombra diversos municipis del Segrià

Lleida

Més de 2.300 places per fer exercici físic durant el proper curs

girona
societat

15a edició del Water Park Day a Illa Fantasia

Vilassar de Dalt