Societat

2.000 estudiants s'examinen aquesta setmana de la selectivitat

Poc més de 2.000 estudiants s'examinen des d'avui i fins dimecres 10 de la selectivitat en la convocatòria de setembre d'aquestes proves que, si les superen, els donaran accés a la universitat.

La xifra de matriculacions d'aquest setembre per a les provés d'accés a la universitat (PAU), un total de 2.021, és força més baixa que la de l'any passat, quan es van presentar a aquests exàmens 2.435 estudiants, segons un comunicat del departament d'Innovació, Universitats i Empresa.

Dels matriculats aquest setembre, 1.530 estudiants ho faran a les comarques de Barcelona, 175 a les de Lleida, 165 a les de Tarragona i151 a les de Girona.

D'aquests, 1.443 procedeixen de la matrícula ordinària, 205 són repetidors que han suspès, 369 es presenten per millorar nota i 4 han fet segon de batxillerat a l'estranger.

En la jornada d'avui, els estudiants s'han examinat de les matèries comunes de llengua castellana i literatura, llengua catalana i literatura i llengua estrangera.

Dotze tribunals distribuïts en centres universitaris de cinc poblacions (set a Barcelona, dos a Bellaterra, un a Girona, un a Lleida i un altre a Tarragona) examinaran els alumnes, que podran conèixer el resultat de les proves el 25 de setembre.

Per superar la selectivitat, és necessari obtenir una nota mínima de 4, mentre que la qualificació final es calcula en base al 40% de la nota de les PAU i el 60% de la del batxillerat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera