Societat

El ministre d'Educació s'oposa a tancar escoles quan hi hagi tres casos de grip A

La ministra de Sanitat es reuneix amb els consellers de les comunitats autònomes per definir els protocols d'actuació i els grups de risc que seran vacunats per la grip nova

El ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, ha rebutjat aquest dilluns la possibilitat de tancar les escoles quan es detectin tres casos de grip A, com té previst fer França, perquè "tancar tots els espais on hi hagi tres persones contagiades suposaria tancar tot el país, ja que també s'haurien de clausurar supermercats, bars, transports...".

Gabilondo ha fet aquestes declaracions a la Cadena Ser el mateix dia que la ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, es reuneix amb tots els consellers de les comunitats autònomes per fixar els protocols a seguir davant la grip A i definir els grups de risc que rebran la vacuna del virus. Sobre la taula, també hi haurà la discussió sobre si és necessari o no aplaçar l'inici del curs escolar i si cal vacunar també el personal docent. Des de Catalunya, la consellera de Salut, Marina Geli, ja va indicar que no era partidària d'endarrerir l'inici de les classes.

El ministre ha indicat que s'espera que hi hagi contagis, encara que ha considerat que aquest fet no ha de ser un factor d'alarma social, perquè es prendran les mesures necessàries recomenades per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per evitar que la malaltia continuï extenent-se.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.