Societat

Un 21% dels nens de tres a cinc anys ja pateix sobrepès i obesitat a Espanya

Un 21% dels menors de tres a cinc anys ja pateix sobrepès i obesitat a Espanya, segons el Programa Thao-Salut Infantil, aplicat a 10.000 nens de cinc municipis de l'Estat espanyol.

Les dades "més preocupants" apareixen en analitzar les franges d'edat, segons el president de l'Associació Espanyola de Nutrició i membre del comitè d'experts del programa, Gregorio Varela-Moreiros, que ha explicat que l'obesitat i el sobrepès ja comencen als dos anys d'edat, quan el nadó canvia els seus hàbits d'alimentació i activitat física.

L'estudi, realitzat per primera vegada a Espanya, mostra també que un 22,3% dels menors d'entre 3 i 12 anys pateix excés de pes.

El catedràtic de Pediatria de la Universitat de Compostel·la i membre del comitè d'experts del programa, Rafael Rojo, ha explicat que el sobrepès i l'obesitat en els infants de dos a tres anys pot ser provocat pels canvis en l'alimentació i pel "sedentarisme lligat a les noves tecnologies, en què el nen està inactiu durant moltes hores".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.