Serveis

tarragona

Obliguen l'Ajuntament a justificar 2,7 milions en avals per l'obra del Jaume I

El consistori tarragoní assegura que ja ha enviat tota la documentació a la fiscalia i que ara, a partir de la notificació d'un altre jutjat, ja n'estava al corrent

El jutjat d'instrucció número 3 de Tarragona ha instat l'Ajuntament de Tarragona a justificar els 2.750.000 euros amb què va avalar l'empresa Sistemas Alem S.L. durant el procés de construcció del pàrquing Jaume I entre els anys 2002 i el 2003. En la notificació del jutjat, la data de sortida del qual és el 3 de març d'enguany, i que respon a una demanda de la plataforma Veu Ciutadana, s'insta l'administració municipal que “remeti còpia dels avals [...], actes o documentació a través dels quals es va autoritzar l'aportació a la UTE –unió temporal d'empreses– per part de l'Ajuntament dels diners aportats per la construcció i totes les factures acreditatives del destí dels diners [...]”.

El requeriment de la justícia, a instàncies de la fiscalia de Tarragona, té el seu origen en l'informe elaborat per una comissió d'investigació, constituïda el setembre del 2008, i que va fer públiques les seves conclusions el juliol del 2009. La quantitat concedida per l'empresa Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT) és de 2.750.000 euros, dividits en dos crèdits: un de 2 milions i un altre de 750.000. Segons va revelar l'informe de la comissió, no existia constància documental ni el vistiplau de l'assessoria jurídica municipal per a cap de les dues operacions, però en canvi sí per a un tercer crèdit de l'AMT per valor de 3 milions d'euros atorgats el 2004. A més, cal recordar que una de les clàusules de concessió de l'obra indicava clarament que l'Ajuntament no podria participar en el finançament del pàrquing i tampoc podia avalar Alem.

A punt d'entregar-se

El consistori, el ple del qual, dilluns passat, va aprovar el projecte de transformació del pàrquing robotitzat en un de convencional, va explicar que ja n'està al corrent. “Nosaltres ja ho havíem entregat tot a la fiscalia, però, com que ens ho demana un altre jutge, ho estem acabant de preparar i en breu li entregarem tota la documentació”, va manifestar el tinent d'alcalde d'Hisenda Pau Pérez.

LA XIFRA

2,750
milions d'euros
és la quantitat amb què va avalar l'Ajuntament, entre el 2002 i el 2003, Sistemas Alem.

Altres requeriments del jutge

El jutge també insta el consistori i els Mossos d'Esquadra “perquè informin amb urgència sobre si efectivament s'estan realitzant obres dins del pàrquing [...] i perquè informin sobre el sentit d'aquestes”, ja siguin de reparació, de consolidació d'estructures, de substitució o de retirada de material. També obliga l'Ajuntament a lliurar aquestes peticions als registres mercantils “perquè certifiquin les escriptures de constitució, d'òrgans directius i de comptes d'Aparcaments Municipals de Tarragona S.A. i Sistemas Alem S.L. D'altra banda, des de la plataforma Veu Ciutadana es creu que la construcció del pàrquing continuarà topant amb obstacles. “El contenciós administratiu pot durar anys i anys”, va pronosticar Fernando Garcia, un dels seus membres més actius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.