Aplaudeixen el rescat del Jaume I a la Part Alta, però volen alternatives imminents

Els veïns es reuniran en breu amb l'Ajuntament per traslladar propostes per ampliar el de Torroja

L'endemà que es va fer públic que el consistori tarragoní feia el primer pas per mirar de rescatar la concessió del Jaume I per poder obrir un nou concurs d'aquí a uns mesos, els veïns que n'estan notant més les conseqüències han valorat el gest amb satisfacció i un lleuger optimisme, però també amb una certa cautela per l'acumulació de disgustos en els darrers anys. Per això, el portaveu de l'AV Part Alta, Gabriel Coy, a més d'aplaudir la iniciativa –va subratllar la importància de demanar responsabilitats–, va recordar que «hi havia un compromís de l'Ajuntament de trobar una alternativa mentre el Jaume I no funcionés». En aquest sentit, va insistir que «si ja se sap que el Jaume I tindrà només 350 places, caldria accelerar la recerca de solucions perquè aquest problema el seguim patint veïns i comerciants.»

Per la seva banda, el portaveu de l'AV Casc Antic també reclama solucions: «Aquí continuem tenint despesa», i demana que «quan es reactivi no passi com amb els de Joan XXIII o el de la Rambla que està portant Lubasa». Ara mateix, la manera més ràpida de pal·liar el dèficit d'aparcament per als habitants del nucli antic tarragoní seria ampliar el pàrquing Torroja, que passaria de tenir 130 places a tenir-ne prop de 600.

Ja hi ha projecte

Ja fa temps que tècnics de l'empresa municipal d'aparcaments treballen en aquest projecte, que quedaria arrodonit amb la possible instal·lació de plaques solars fotovoltaiques que generarien energia per a la instal·lació.

Segons va explicar l'alcalde tarragoní, Josep Fèlix Ballesteros, la viabilitat d'aquesta idea depèn de la resposta dels Serveis Territorials de Cultura perquè l'alçada del pàrquing ampliat pot afectar el perfil de la Muralla. En els propers dies, representants dels veïns es reuniran amb la regidora Lola Herrera per traslladar-li propostes.

I el del passeig de Sant Antoni

S.C

Una altra de les peticions dels veïns és que es tiri endavant el projecte de construir un pàrquing al passeig de Sant Antoni, als afores de la Muralla; una idea que va proposar el mateix equip de govern pocs mesos després que s'aturessin les obres al Jaume I. «Aquest aparcament no pot esperar més, caldria fer-lo», va insistir el líder de l'AV Part Alta, Gabriel Coy, mentre que el seu homòleg de l'AV Casc Antic no ho veu gens clar: «Crec que aquest aparcament no el veurem mai.» Des de fa uns mesos, l'Ajuntament està elaborant un cens de tots els vehicles que circulen per la Part Alta –la xifra és d'uns 1.500– per tenir una referència aproximada per tal de saber les places d'aparcament que caldria habilitar, ja que també es podrien canviar les zones blaves per verdes per als residents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.