Societat

festes i tradicions

setmana santa

Els legionaris tornen a la Setmana Santa de Palafolls

La confraria de Sant Lluís i Santa Maria traslladen la processó al dijous sant i mantenen el mateix recorregut de l'any passat

L'Ajuntament diu que no se l'ha informat oficialment i que no es pronunciarà fins que ho verifiqui

La celebració de la Setmana Santa a Palafolls tornarà a generar debat. Un intens debat. La confraria de Sant Lluís i Santa Maria ha fet públic el cartell de la processó que celebrarà el dijous dia 13 que ve pels carrers del barri de Sant Lluís i, tal com va passar l'any passat, inclou com a principal atracció la desfilada de la Germandat dels Cavallers Antics Legionaris que porten el pas del Crist de la Bona Mort. La cita començarà a quarts de vuit del vespre des de la capella del barri. La decisió de disposar dels membres del cos militar en l'acte religiós s'ha retardat força més temps en aquesta ocasió i es va prendre en assemblea de la confraria. L'any passat l'anunci es va fer a principis d'any. La confraria va intentar fa unes setmanes canviar el lloc del recorregut i portar la processó al centre del municipi, preveient que el pas de la Mare de Déu sortís de dins de la parròquia. La negativa del mossèn, que va desvincular un any més l'Església de la celebració de la processó, va provocar que els membres de la confraria haguessin de mantenir el recorregut habitual. Des de l'entitat, el patró major i regidor del grup de no adscrits, Óscar Bermán, ha defensat en nombroses ocasions que es tracta d'un acte religiós i ha demanat “llibertat i respecte per professar amb normalitat les creences de molta gent”. Bermán ha fet bandera de la repercussió econòmica que va significar pel barri la presència dels legionaris i del públic que va participar en la processó i que, segons va repetir al seu dia, “va omplir els establiments comercials”.

Des del govern de Palafolls no s'ha volgut fer de moment cap pronunciament. El regidor de l'àrea de Territori i Salut Pública, Josep Rueda (PSC), va confirmar ahir que la confraria ha entrat per registre la petició formal per fer la processó de Setmana Santa, però que en l'escrit no hi consta la presència del cos dels legionaris. “Hem de valorar la situació i prendre una decisió al respecte, que s'intentarà que sigui el màxim de consensuada entre els grups polítics”, va dir Rueda, que va avançar que ara ja s'ha demanat a la policia local l'informe habitual sobre les mesures de seguretat que cal prendre durant la processó. L'any passat, l'Ajuntament va prohibir la presència explícita dels legionaris a l'acte, però no es va fer efectiva i la situació va generar molta polèmica.

LA DATA

13-04-17
Dijous sant, i no divendres, com l'any passat, se celebrarà la processó de Setmana Santa a Palafolls.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Ciència

El VHIO avança cap a una teràpia dirigida per a un tumor rar

Barcelona
Salut

Una visió integral per tractar els TCA en adults de tot el país

Martorell
Societat

Mor Joan Camps Florit, flabioler de les festes de Sant Joan de Ciutadella

El Terracotta Museu presenta ‘Contingent’ del ceramista Lluís Xifra

LA BISBAL D’EMPORDÀ
SUCESSOS

Comissen una boa i una pitó de Birmània a un particular

Monistrol de Montserrat
METEOROLOGIA

Les comarques de Lleida poden superar demà els 40 graus

LLEIDA
societat

La Festa de l’Estiueig de Ribes de Freser estarà dedicada a Àngel Guimerà

Ribes de freser

Reforç policial i un dron nocturn a Mataró per vigilar les Santes

mataró
ECONOMIA

El sector del turisme rural vol que es regulin els pisos turístics als pobles

Barcelona