Societat

Els botiguers del passeig veuen “injust” el pacte

El pacte amb els venedors del top manta els ha tret de les portes de les botigues del passeig marítim de Calafell i el Vendrell, però la majoria de comerços creuen que el problema no està resolt. “Només l'estan traslladant a un altre punt per poder netejar la imatge del passeig”, reflexionava Mari Flor Giménez, que regenta un establiment al Vendrell. Ella, igual que altres comerciants, destaca la necessitat que es conscienciï també els compradors sobre el perjudici que suposa el top manta. “Són els mateixos vianants els que s'oposen al control policial”, destaca la botiguera. El malestar del sector, però, està relacionat sobretot amb la tolerància policial amb uns venedors que, a més, no han d'assumir cap despesa administrativa. “Potser ens valdrà la pena anar a col·locar una manta per treure'ns uns diners extres”, va afirmar Mouna Elmesmoudi, encarregada d'establiments tant a Coma-ruga com a Calafell Platja. “A Calafell la situació és encara pitjor, ja que els donen un espai a primera línia de mar”, va protestar. A tots dos municipis, a més, encara alguns venedors aïllats continuen la seva activitat fora dels límits pactats.

Els botiguers reconeixen que el problema social darrere del fenomen el complica encara més. “Tenen dret a guanyar-se la vida, això és clar, però hi ha altres problemes”, diu Laureano Ramírez, botiguer de Calafell, que tem que el pacte amb el sector acabi atraient encara més venda ambulant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.