Societat

calafell

la polèmica de la venda ambulant

ADMC convoca una manifestació demà contra el ‘top manta' a Calafell

El secretari general, Manel Romero, va anunciar ahir la protesta, però els edils del grup se'n desmarquen

Dimarts està prevista la reunió amb Saura

Manel Romero, secretari general d'ADMC (partit que governa amb el PSC i un no adscrit a Calafell) va tornar a desmarcar-se ahir de la política de l'alcalde, Jordi Sánchez (PSC), sobre el top manta, i va convocar una manifestació per demà a les deu de la nit en contra de l'acord amb els venedors ambulants. La protesta està prevista que es faci al punt on es tolera el top manta, la plaça del Mil·lenari del passeig marítim de Mas Mel. Romero va tornar a demanar una “rectificació” a Sánchez, i, en cas que aquesta no es produeixi, va assegurar que el partit es “plantejaria” la continuïtat dins del govern.

La possibilitat que es desencadeni, però, una crisi dins de l'executiu es veu matisada per la posició dels regidors del grup, que en principi es mantenen al marge de l'opinió de Romero, malgrat les declaracions en sentit contrari d'aquest. El portaveu del grup i primer tinent d'alcalde, Àngel Verge, va assegurar ahir que les declaracions del secretari general del partit eren una “opinió personal” i que ells mantenien “el compromís” de continuar dins l'executiu fins a final de mandat. Romero, que de moment continua sent el principal càrrec de confiança al consistori (coordinador d'àrees), va voler desmentir ahir que hagi anunciat la seva renúncia al càrrec a final d'aquest mes, com sí que sostenen des del govern municipal. “Si no em fan cessar en els pròxims dies, llavors em plantejaré el meu futur”, va assegurar.

CiU, per la seva banda, va reclamar a Sánchez una “decisió contundent” sobre la continuïtat de Romero al càrrec, i va considerar que la crisi interna evidencia que el govern està “unit pels interessos personals i el poder”.

Reunió dimarts

La polèmica desencadenada pel pacte amb els venedors de top manta a Calafell i també al Vendrell serà tractada dimarts vinent a l'anunciada reunió que ha convocat el conseller d'Interior, Joan Saura. A la trobada, està previst que hi assisteixen els presidents de la Federació de Municipis de Catalunya i de l'Associació Catalana de Municipis, que escolliran els alcaldes que els acompanyaran. També hi assistiran representants de la delegació del govern estatal a Catalunya, de la Confederació de Comerç de Catalunya i de l'àrea de Comerç del govern català.

La Fundació Comerç Ciutadà (que agrupa diferents entitats dedicades al comerç al centre de les ciutats) va reclamar ahir que totes les administracions destinin els seus efectius policials al compliment de la legalitat vigent pel que fa a la venda ambulant.

Cambrils decomissa 3.000 objectes

La policia local de Cambrils va destruir ahir els 2.848 objectes que ha confiscat a venedors de top manta al municipi des del 14 de juny passat i fins el 16 d'agost. A aquests cal afegir la roba que es trobava precintada i que, un cop es tingui el permís judicial, es donarà a Càritas. Durant aquest any, els agents ja han destruït 6.389 objectes que s'han decomissat en operacions contra la venda il·legal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.