Societat

la polèmica de la venda ambulant

Huguet rebutja el pacte del ‘top manta'

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va assegurar ahir que el pacte dels ajuntaments del Vendrell i Calafell amb els venedors del top manta suposa desplaçar el problema i no tractar-lo d'arrel. Huguet considera que el problema és “greu” i que l'han d'afrontar conjuntament els consistoris, el Departament d'Interior i la delegació del govern de l'Estat. Així, el conseller considera que els ajuntaments haurien de fer actuar la policia local ja que la venda al carrer és competència local, mentre que la venda de productes falsificats és competència del govern català i el control de la immigració il·legal, de l'Estat. Huguet va demanar que no es desviï l'atenció pactant amb els venedors del top manta.

Crítiques del PSC

El grup municipal del PSC al Vendrell també va criticar l'acord amb els venedors ambulants al municipi i va definir la gestió de l'alcalde, Benet Jané (CiU), d'“esperpèntica”, a través del portaveu dels socialistes, Josep Lluís Pascual. Així, l'edil del PSC va considerar que Jané “ha actuat de manera erràtica, sense un rumb clar, arribant a l'extrem de contradir-se amb regidors del seu equip de govern”.

Els socialistes també van lamentar que no s'hagi informat del tema els partits de l'oposició ni els representants del comerç local, i consideren que en la gestió del conflicte s'ha constatat la “incapacitat evident” del govern de Jané per gestionar el problema. Pascual va lamentar especialment que el Vendrell torni a ser notícia per un tema polèmic i no “per vendre un producte turístic de qualitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.